1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со столицата кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од besafetested, 24 декември 2015.

1. besafetested

besafetested Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    17
    Малиов веќе една недела имаше запек и повраќаше,сега пак поточно синоќа и утрово има пролив,и не за џабе ја создадов темата со тој наслов "чудна" бидејки утрово столицата му беше светла кремова накај бела па и пролив беше. Пелената полна,бодито полно,панталоните па дури и чорапите полни со измет. Некој со вакво искуство и совет што да правам.

2. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.846
    Допаѓања:
    28.408
    Млеко пие ли? Кај нас од млеко се има случено таква столица!
    И ова сега добронамерно, немојте до толку детално да гледате на небитни работи! Бојата, количината, мирисот... аман те! Успокој се, не верувам дека нешто страшно му се случува на детето!

3. besafetested

Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    17
    Vo momentov vo nasata opstina ima epidemija na sipanica i grip. Zatoa me fati strav da ne faka virus deka povraka sekoja nok dodeka spie i preku den i toa vo golemi mlazovi. Pie on mleku sekoj den po 2 litri ama dosea se nema deseno.

4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.846
    Допаѓања:
    28.408
    Ако периодов кога бил болен не јадел друго а пиел повеќе млеко од тоа му ,,чудната столица,,
    Инаку ако сеуште сте со повраќање како што велиш секоја ноќ подобро да посетите лекар! Повраќањето и проливот го истоштуваат организмот!
    Со лесно да оздрави малото!

На leona83 и joy1 им се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.338
    Допаѓања:
    38.061
    Нели е многу 2 литри млеко? Да не му прави млекото проблем? Прашувам бидејќи не знам ама многу ми дојде некако 2 литри, јас толку да испијам ќе ми е лошо.

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. besafetested

Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    17
    pa vo tekot na 24 casa go pie plus domasno mleko zboram ne mu e problem si saka. Jade se sto jademe i nie posledno proliv fati koa jadese kiselo mleko so spanak mandza(spanak i oriz)

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.642
    Допаѓања:
    321.777
    Два литри се премногу.
    Пролив и повраќање не се симптом ни на сипаница ни на грип туку на труење со храна или стомачен вирус.Однеси си го детето одма на лекар.

На irenna и ph.orhideja им се допаѓа ова.
  8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    47.913
    Не се секирајте,не е ништо страшно,ќе му помине.
    Многу често се има случувано кај моите деца.Тоа е од што имал пролив.Јас од памет се вадев,се додека педијатарот не ми објасни.
    Бојата на столицата доаѓа од жолчни бои и од добрите бактерии во стомакот.Заради дисбаланс на цревната флора,се јавуваат вакви столици.
    Ништо страшно,давај Пролајф и Ентерофурил,но прво прашај си лекар.
    Штом ќе се постави нормална исхрана,ќе се среди и столицата.

9. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Јас имав таква ситуација и верувај ми само од премногу млеко и премалку друга храна. Повраќањето е знак на презаситеност на организмот од млекото. Ако не ја намалиш количинатс поголем проблем ќе направиш. На толку повраќање во млазови одма на лекар. Кај двајца педијатри бев и истото ми го ксжаа.

10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.305
    Допаѓања:
    31.867
    Κρавјо млеκо или мајчино? Пρашувам зашто сношти синми цицаше еден час можеби и цело вρеме течеше млеκо,и тоа се засρκнуваше,а вечеρаше пρед 2ч. И наеднаш од нигд ниκаде повρати млаз,мене ме напρави лом а и тој беше лом. Се мислам деκа имам пρемногу млеκо,а дојам 17месеци сκоρо.

11. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Напишав за син ми после 2 години пиеше кравјо млеко ама не толку многу колку што ич не јадеше друга храна.

Инаку мајчино млеко не може да му биде многу. Тоа што повратило бебето може да е од шлајм, вирус....па и дека вечерата била пред два часа значи нема шанси да е од прејадување или прецицување.

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. besafetested

Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    17
    Kravjo mleko pie 1 ipol godina veke. Ednas ni se sluci istovo koga kravata bila stelna a ne znaevme. Sega isto sea zemav od druga krava I se e vo red

13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.305
    Допаѓања:
    31.867
    Тогаш е појаκо млеκото,и внимавајте со κρавјото домашно,κρавите често фаќаат мастит,и тоа млеκо ме смее да се употρебува.

На besafetested и joy1 им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    140.798
    Дечки дајте совет, па нека преместуваат муслење. Многу има мака малово со столицата ама денес ептен. Од вчера вечерта се стега цело сабајле е со плачки никако не може да се олесни. Парафинско масло и дадовме ама ништо. Нешто др бргу што ќе има ефект :(

15. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    Нас ни помогна мини клизма. Одма се олесни и еве од тогаш до сега си е супер.

16. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Mojata od sliva zavrsuvase rabota, ili vo kraen slucaj cepce. Ili pritisni go na stomaceto, po papoceti I drzi pritisnato 30ina sekundi.

17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Слива натопена во вода преку ноќ и сабајле водичката да ја испие со се сливата на гладно. Штом е итно натопи сега нека отстови 2-3 часа па нека испие. Па утре сабајле дај му пак.

18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    140.798
    Пие скоро секој ден, последниве денови и правам плус од счивата како кашиќка страв и е изгледа и враќа назад. Какви чепчиња има во аптека, како се викаат?

19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.499
    Допаѓања:
    8.326
    Glicerinski cepcinja ke ti pratam slika za kratko da dojadam

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  20. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Внимавај и на исхрана, нека има течни оброци во денот. Плус многу вода треба да пие. За чепшињата не знам искрено, прашај во аптека ќе ти кажат.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.