Беше болно детето скоро? Од тоа може да е, пошто послабо јадат кога се болни, повеќе на млеко знаат да бидат. Исто и кај здрави кога доминира млеко, знае посветла да биде. Следи ситуација да видиш дали ќе се менува.
Ne mi jade ovie dva dena voopsto nesto, bolna ne e, poveke cicase vcera ne mi kakase a deneska kakata I bese bledo kremasta.
Кога му менував пелена приметив кај анусот ситни мали бели брунки наоколу. Не приметив дека го боли бидејќи му ставив крема не изреагира. Од што може да се тие? Дали можеби некоја алергија или нешто друго. Секако ќе одиме на лекар.
Мајки едно прашање имаме 2 месеци, бев позитивна и за бебе ни дадоа пико ц и плус јас пиев вит ц после една недела свежа крв имаше во столицата ја однесов на лекар црп 1 крвна слика одлична, копрокултура негативна само има во носе стафилокока. Ми рекоа да исфрлам некое време млечни производи и да го тргнам пико ц се намали само по една точка, и еве денес кога сака да се икака премногу напиња деновиве и имаше повеќе конци свежа крв, можно ли е и од нешто црвено, што друго да и проверам не знам загрижена сум. Ми рекоа не било страшно сигурно било нешто локално што сум внела .Некоја со слично искуство...
Ако напнува кога кака и има тврда столица, тогаш е пукнат капилар. Давај нешто за омекнување на столицата, компот од суви сливи, ленено семе со јогурт, киви, повеќе течности.
Единствено јас да јадам сливи, она е малечка 2 месеци има зар е можно запек кај толку малечко на доење е само оффф
Ти јади тогаш, преку млекото да омекне и нејзината столица. Исфрли млеко и млечни производи, тие знаат да прават запек. Повеќе манџи, супи, течности, суви сливи, компот и така да ги јадеш, ако имаш сок од кајсии домашен, тој е ептен добар.
Моето имаше запек на околу 3 месеци (го провоциравме да се искака со стпче за уши ако ти се верува и со масирање на анална регија). Често се јавува запек кај многу мали бебиња. Уште им се регулира цревната флора и тоа е причината. Види ако даваш капки/чаеви/сирупи за грчеви да не има некоја состојка што може да иритира. Пример ако ти рекле исфрли млечни производи може во моментов даваша препарат (најчесто пробиотик) кој е на база на млеко па тоа да прави проблем. Сепак најдобро консултирај се со лекар.
Zdravo, mozebi prasanjevo ne e bas za ovoj topik,ama ne mozam da najdam kade bi prasala. Dali ima nekoj sovet za 5 godisno devojce sto seuste kaka vo gaki. Znaci ona se kontrolira ama ednostavno ne saka ni vo noksir ni na solja. Sakam da kazam ne e deka nesvesno go pravi toa.
Zdravo majki.Devojceto mi e 10 godini.vcera vo izmetot mi kaza deka imala krf duri i koga se izbrisala na a toaletnata hartija imalo.Pred malku pak bese i me vikna da vidam,da imase vo solja krv svetlo crvena.Sto da pravam,da ja nosam utre na lekar,dali ima mesto za panika.Ubav den
Ако е светла крв, би требало да е нешто надворешно. Може некоја повреда или хемороиди. Ама за секој случај одете на доктор.
Малата ми е година и пол, последните два три дена столицата и е жолта и течна како на бебе. Еднаш има столица со покашеста структура во жолта боја, другите се буквално жолти и течни. Давам пробиотик, денес и вчера давав и смекта. Не сум сменила ништо во исхраната, нема температура, ама кашла и мислам дека голта шлајмови. Не знам дали имам простор за паника, ако некој може да ме посоветува.
Кај дете од 6 години забележано е крв во изметот, со потечна столица е и слуз во неа. Ќе се прават испитувања, но чисто да не има некој вакво искуство?
И кај нас почесто се случува. Малку течности, малку ензими и резултат е тврда столица. Форсирај повеќе течности и овошје. Мојот освен банани и јаболко друго не сака. Има еден сируп му го давам јас и му помага, ја омекнува столицата. Пробај го, вкусен е. https://www.biovitalis.hr/en/products/food-supplements/biolaks-syrup-200ml.html
Полипи на дебело црево се покажа кај моја пријателка 3 години и е детето. Со колоноскопија го отстранија и еве сега е се во ред, нема веќе крв.
Да ве прашам за совет, детето е 17 месеци, јаде манџички, сливи, не и давам банани, сува храна а пак мака мачи со какањето, еднаш имам ставено чепче прад една недела само, некој совет што и дадам за помека столица , имате ли давано маслиново масло или сируп од смокви
Кој се симптомите на салмонела? На примерот од фесцис ми појави на резултатите ова, ама ги нема другите симптоми