Сигурна сум дека сите имате некаде прочитано "Delulu is the only solulu". Се работи за "тренд" помеѓу млади генерации каде наводно проблемот е јасен, свесни се за решението, но одбираат заблуда. Сфќајки дека и јас сум имала многу Delulu is the only solidly ситуации во животот решив да ја отворам темата и да се насмееме на нашите заблуди во кои сме живееле или сме ги одбрале покрај "решението" што свесни знаеме дека постои. Проблем: другарка пишуваше и флертуваше со мојот бивш додека ми беше дечко Решение: да прекинам со контакт со двајцата Заблуда: па океј нека се зближат тој ми е дечко, а таа другарка нема ништо лоши
Јас себеси се сметам за свесен delulu чоек шо прај работи "for the plot". Ако знам дека ситуација има реални шанси да ме повреди - се штедам. Ако знам дека ситуација ми е минлива одам со мајндсет "еднаш се живее" и влегвам во целосен делулу мајндсет две до четири недели кај шо ми е ептен лабаво в мозок. Делумно сум свесна иако скроз можам да се убедам во спротивното, ама си дозволив да ми е лабаво. Delulu is the solulu.
Проблемот беше да спремам испит за една недела. Решение беше да почнам ОДМА да учам. Заблуда беше да одам три дена на шеткање и си мислев дека за 4 дена ќе научам куп страници Guess what happened? I failed
Delulu is the only solulu ако можеш да си дозволиш на долг рок, топ. Реално ќе те закочи во целите и негативно ќе се одрази на иднина, го имам тоа у предвид али знае да биде ок како бег од реалност понекогаш.