Скриен шеќер правев, резултати на граница, вторник ќе одам па да видиме што ќе каже др. Кратко само спомна диета Хемоглобин 12ка, железо 7,5 Пиев сируп флорадикс. Сега ќе ми го сменат сигурно. Друго чаре? Пред месец дена, хемоглобинот беше низок, железото 3 пати повеќе од сега
Важен ти е повеќе хемоглобинот не се секирај... јас од Фероглобинот сум презадоволна , можам да го препорачам. За шекерот не се секирај намали леб тестенини, ориз и компир многу повеќе месо и салати и ќе се среди
На колку време испитувате крв? За железо, за хемоглобин? И дали и испитување на крв на трудници е безплатно? Како што вели кампањата бесплатно за трудници?
Јас практикувам еднаш месечно. Инаку да навистина е бесплатно за трудници. Досега на државно за се што сум била не сум платила ни денар. Ниту за микробиолошки, ниту на трансфузиологија кога одам, ниту за крвна слика, нормално со упат од матичен гинеколог.
Кrv ispituvam ednas mesecno u Aleksandar i plakam po 170den.Moralo upat od gin.Poslednio pat izvadiv.Mi vika taa tamu ama od nas ginekolog.E ne da me iznervira.Ne mi e za tie pari ama ludi ne praat.Na transfuziologija odam na 4nedeli i ne plakam nisto.
Девојки ова се моите последни резултати од крв ... железото ми е ок ама хемоглобинов ме буни. До колку е дозволено да паѓа во бременост? Пијам мед и коприва, ореви со мед и суво грозје и сок од цвекло морков и лимон и ми помогна за железото од 11 се качи на скоро 17. Но хемоглобинов од 117 на 109 па на 107 за неполни 2 месеци и покрај сите работи што пијам...
Zenski sabajle bev za krvna slika.Zelezoto mi padnalo na 6.Hemoglobin 100,normalna vrednost 120.Isto i beli krvni zrnca namaleni.Kazete nekoj dobar lek za zelezo.Sirup,tableti.Efikasno da e.
Сабајле слушав др. Покрај храна ( месо-телешко, зелени зеленчуци, јаткасти плодови, цвекло, семе од коприва....) обавезно и суплемент. Најдобро било препаратот да се пие насабајле , на гладно со чаша цеден сок од портокал заради вит.ц. @stevemila . Пребарај скоро пишувавме. Докторката рече во 2 и 3 триместар нормална вредност на хемоглобин е 105. Ама сепак треба да се зема терапија .
@stevemila рано ти е да ти паѓа толку железото . Јас од почеток јадам мед со семе од коприва и голема чаша смути со разни овошки плус аронија на нутрибулетот и тек сега почна да опаѓа и пак не е слабо хемоглобинот е 10 и серумското е 10 . Обавезно земи некој суплемент и плус напрај си мед со семе .
Mила и јас со крвнс бев многу лошо, а јас и анемична сум. Железо 3.3 хемоглобин 70. Пробав многу сирупи, природни работи, мед со коприва, цвекло морков и јаболка сок и што уште не, и немаше никакво подобрување. Сега веќе 1 месец пијам хеферол капсули со Ц витамин во комбинација и имам супер резултати. Железо сега 16, Хемоглибин 110. Почни да пиеш нема да згрешиш. Јас се уште пијам бидејќи кај мене и резервите на крвни зрнца ми се празни .. Извинете на долгиот пост.
Jas bev sekogas anemicna.Super se drzese do sega.Varirase,9,15,12 sega 6.Smuti praam recisi od toa ziveam.Znaci ne e do toa.Moram nesto da zemam.Devojkite podolu mi pisaa za heferol.Se mislev bas i jas za niv.Ke vidam dr so ke mi vrati na viber.Ako ne ke gi zemam niv.
Да разговарај со докторот мила, но во комбинација со Ц обавезно да ги зимаш, за да може да се сврзат за да се поправи железото.
Ај мислење за крвнава слика. Не се гледа само хемаглобин 4,0. Реф. 4,1-5,1 И хематокрит 11,8 реф. 12-15? За урина пишува доста плочест, ретко бактерии,2-3 леукоцити во поле.
Грешка, еритроцити и хемаглобин. Се напнав и не гледам убаво. Не можам да изменам затоа морам во ново мислење.
Heferol piete pred jadenje ili posle?Za niv vazi li toa za mlecni proizvodi da se koristat posle saat dva?Vo upatstvoto pisuva da se izvesti dokolku se koriatat lekovi koi sodrzat magnezium.A jas pijam dva pati magnezium?!
Па скоро за се со железо важи млечни производи пред и после саат два да не се внесуваат поради поубаво сврзување на железото...
Srcka po edno na den li pies?Pred jadenje li?Vitaminite so gi pijam Femibion i magnezium,pred ili posle?