Јас еднаш дневно пијам, и тоа не секој ден. Два дена пијам, еден пауза и така секој ден. Др. ми рече немој секој ден ќе оставиме за покасно да појачаме доза. А јас си го заборавив Фемибионот СК Една недела се надевам не е страшно.
Јас ги пијам насабајле по јадење и со витамин ц така да млечните производи не се многу пречка зашо ц витаминот помага во сврУвање, а навечер и јас пијам магнезиум. А денес ептен нешто поспана станав во 15 за12 па сега пиев и хеферол и премама онака гледам до 9 да ми се испиени
Нема врска Фемибионот со нив. Јас Хеферолот обично ги пијам после ручек со едно шумече Вит Ц. од 1000.
Јади си повеќе овошје, сокче едно др.. само фолна ако не пиеш накнадно (во фемибионот ваљда има), земи си од таму...
Срцка хеферолот и Ц витаминот се пијат на сабајле на гладно, и после 30 минути можеш да јадеш. А витамините и магнезиумот ги пијам на ручек. Еве така терам веќе 1 и пол месец.
За сега крвна слика добро изгледа Желевце исто хемоглобин 13, железо 19. Суплементи не земам, а ништо посебно не се ни хранам За радио Фемина, кукла21 од дома
И мене ми дадоа хеферол 2 по 1. Ако нема подобрување рече тотхема. Како го пиеш вит.ц ? Јас веќе пијам од 1000ka. Ќе го испиеш апчето па витаминот или нема врска?
Тогаш ќе зголемам. Инаку незнаев за ц витамин дека треба др ништо не ми рече кога отидов во аптека таа ми ги даде и ми кажа. Најобичните ц витамин се во блистер од 500 мг. Треба некои поубави или нема врска. Овие мн евтини 28 ден
Железо 4, хемоглобин 105. Не знам зошто вака, се изнервирав. До сега си беше супер на сите крвни слики.
Во трето тромесечие викаат дека најмногу паѓа, бар во систина на предавањата така рекоа. Јади повеќе мевце, покрај внес на суплементи. Железото од месото најлесно се врзува.
Веќе си 30-та нед. ми се чини. Нормално е да паѓа железото. Пиеше препарат претходно? Мене од 22ка ми отиде на 7ца. Пиј обавезно препарат и јади храна богата со железо.
@kukla21 @eli25 пијам уште пред инвитрото. Постојано пијам тоа ме чуди. Знам дека паѓа во последно тромесечје ама па секој ден пијам по една капсула. И креатининот ми е паднат тоа значело недостаток на протеини. Треба повеќе месо да јадам а мене душава не ми сака ич месо. Инаку во 33 недела влегов денес
И јас со сила јадам месо. Јади јунешко, телешко. Зелен зеленчук. Направи си семе од коприва во мед и лимон. Кој препарат го пиеш? Може треба појака доза или пак друг да ти сменат. Мене ми дадоа тотхема. 2по1 сега со 9,8 железо. Рече мора пред пораѓај да зајакнеме зошто после паѓа уште толку. Вчера ќе умрев од хеферолот. 2рото не го испив Денес се напив и чекам како ќе биде.
И јас денес испитував крвна слика и железото и хемоглобинот ниски ми се, а пијам Хеферол и Вит Ц. од 1000 Железо-5,7. -реф.вредност-6,6-28 Хемоглобин-101 - реф. вред. 120-180 Другото се е ОК. Дури и шеќерот ми е 5,1 а се утепувам од пепси, кока кола и благо јадење. Што да пијам друго освен Хеферолот некој совет?