@kukla21 @eli25 пијам фортикс тие самите содржат витамин ц. И ацерола понекогаш ама ретко. Забушавам. Утре сум на цтг ќе го прашам докторот. Имам цело пакување тотема ги купив на почетокот ама ми се лошеше од нив и ги сменив со фортикс. Може сега да ги пијам до крај ако не...
Пробајте покрај препарати и природно да внесувате железо. Цвекло и морков салата, телешко месо, какао, чоколадо со над 70% какао, мед, таан и семе од коприва заедно измешани и по 2 лажици на гладно, аронија...
Во фортиксот 18mg железо 66mg ц витамин. Баш сега споредував со тотема, таму е 50mg железно. Тродупло. Епа има разлика.
Бев утрово кај матичната да ми даде нешто појако за железото. Ми го зголеми Хеферолот 2x1 секој ден. Во Зегин продавачката ми го фалеше и Легофер, знам и него многу го пијат. Дали паралелно може да се пијат двата препарати ( Хеферол и Легофер) ?
@iki26 колку ти е жел.? Мене со 9,8 и 103 хемоглобин ми рече 2по1, хеферол. Јас така не би комбинирала препарати.
Железото ми е 5,7 а хемоглобинот 101. Плус две бебуши имам реков да си прашам дали може двата заедно.
Јас да ви кажам еден пример од мајками последната 4та бременост цела бременост ја помина верувајте или не со 60 хемоглобин последниот месец и падна на 55 матичниот гинеколог нејзин и рече ти жено ќе умриш на пораѓај шокојј невидени ние бевме големи депресии и ред други работи општиот и рече како не ќе си умрела ти како се чувствуваш и таа му рече пред да ми кажат така супер и движев и работев и се ама ко ми кажаа неможам од кревет да станам и даде само тотхема и и рече немој да си се нафатела да примиш инфузија и така направи се потпиша дека не сака да прими инфузија и вели вечерта друга шо имала и појака крв од нејзе а и дале после пораѓај низ цела гинекологија носеле кебиња и се тресела од студ ( не и одговарала крвта) а мајками ена жива здрава сестрами ќе напрај уште малку 8 години и се врати крвта горе долу до 100 (редовно и е толку) ама повеќе е витална од некој шо му е 150 хемоглобинот...
Да... се избунив во чракањето.. А башка заборајв да додадам дека сестрами се роди со хемоглобин нормален
Здраво мешковци денес проверував крвна слика хемоглобин114 железо15.8 триглицериди 2.54 а граница е 1.70 незнам колку е нормално ова?
Женчиња да ве прашам, до колку е нормално да се покачат леукоцитите во бременоста? Јас сум 18та недела и секој месец ми се покачуваат за 0.5 (моментална вредност 11.4.
Мамички, не знам дали ја погодив темата. За испитување на крв, која вредност не треба да се проверува кај бремени?