Значи сепак холестеролот е битен :-\ Ви благодарам на сите на одговорите. Дефинитино ми помогнавме малку подобро да ја разберам крвната слика.
еј @forumce јееее фала само тој ми беше висок. толку се изнервирав и си велам, на толку посна храна, висок холестерол, епа веке само пржено ќе јадам
Седиментација, триглицериди и холестерол знам не се испитува, тие се покачени во бременоста. А за хепаталните ензими не сум сигурна, мислам дека и тие не се испитуваат. Ќе видам утре во резултатите што сум испитувала.
Jas pravam kompletna krvna slika ko so pisav pogore.No dr ne gi zema vo obzir pogore napisanite so gi imas.Iako sekogas mi se vo normala
Покачено железо е недостаток на Б6 и Б 12. Информацијата ми е од нет, не ми е потврдена. Имал некој друг покачено железо повеќе од нормала и дали се смета проблем?
Недостаток на Б12 не дава покачено железо, напротив. Ако има недостаток на Б12, и железото ќе биде ниско, односно нема доволно да се ресорбира кога поминува препаратот/храната богата со железо низ цревата. Повтори ја крвната слика, да не било грешка? Инаку допрва ќе ти паѓа, ти си во рана бременост ако не се лажам?
Вчера ме прашаа дали сакам да проверам да не имам недостаток на витамин д. Предходно никогаш не ме прашале. Некој да не знае зошто би било важно во текот на бременост?
Јас пиев и уште пијам. Битни се за коските и развојот на бебе и битно е за вгнездување на плодот. Се смета дека недоволна количина на вит Д може да влијае на процесот на имплантација. Јас пијам по 1000 ИЕ на ден.
Фала Кукле. Предходно никој не ми спомнал, па ме интересираше. Побарав за таксоплазмоза а и за ова испитивање потврдно одговорив, па здравје, ќе видиме вторник за понатаму.
А јас пак веќе 13 недела нити брисови направив нити крвна слика! Освен Б6 со фолна друго не пијам. Изгледа ептен херој изигравам! Матичната препиша витамини ама многу повраќав од нив и запек имав па баталив! Туку сега овде кога ве прочитав за крвни слики малце совеста ми проработи, ептен лабаво се понашам (да не речам неодговорно) Утре одам да барам од матичната упат за крвна анализа!