Вредноста на железото нели е од 6 па нагоре? Мислам дека имаш некоја инфекција, настинка па за тоа ти се зголемени Ле во крвта.
Да да...вака е ок железото, ама сепак ми е доста намалено. И јас мислам е од настинка, кивам доста. Ама каква да бидеш со времево. Ќе видам и црп-то што ќе каже. А мн го мразам еритромицинот...
Ajde i ovde da si prasam leukocitite mi se 15 i doktorkata mi rece da ispitam Crp i koga i toa visoko 18 i namooraca mi se poaceni leukociti i ja bakterii imam ++ a doktorkata ne mi ni spomna da napravam urinokultura iskustvo
I kaj mene se pojavija minatiot mesec leukociti pokaceni i vo krv i vo urina i ++ na urina ...jadev po 5-6 zrna susena brusnica sabajle i navecer piev mnogu voda i izbegnuvav gazirani i vestacki sokovi i piev vitamin c 1000 i na narednoto ispituvanje pravev i urino kultura 350 den vo avicena ama nemase potreba zasto urinata mi bese dobra vratena vi normala
Многу се напнав! Значи што се случува со моево железо незнам, на денешна крвна слика ми е 10, а пред 2 недели 35, пијам исто Премама и ништо друго дополнително. Друг проблем со мокрачата имам протеини, покачени леукоцити, бактерии, соли и кај бубрежни клетки има 0-1 (најверојатно е бактерија, утре ке оставам уринокултура)... ваше мислење? И TSH ми е 3.20, а пијам без утки секој ден... (пон-чет) по 75мг, а (петок-нед) пијам по 50мг... знам кажувавте дека во бременост треба да е 2-2.5? Само ми ја јачаат дозата и под 3 никако да ми отиде... Баш убаво се осеќав, сега крвната слика кога ја видов ми расипа и расположение и се
Jas bev nekni za Sk.Tsh mi se namalilo na 2.1 super e.Prodolzuvam ista doza,kontrola zdravje po porogaj.Sega pijam feroglobin radi hemoglobinot so mi e pod granica.Organgiski mi kwza da pijam do kraj.Na kraj na mesecov ke napravam krvna slika ke vidime so se desava.Posledno mi bese recisi 25
Ама пред 2 недели на крвната слика ми беше 35, зар е можно толку да падне за кратко време? или сипаницава завршила работа?
нели ти кажав дека ке ти падне и дека варира.Денес може да е на горна граница а за само една недела да падне.Ако имаш понизок хемоглобин тој влече резерви од железото
12 ми е тој... Ке јачам природно периодов, мада не ми се верува мислам пак ке морам за некое време да пијам нешто. Не сакам како со синчето да завршам, страшно ми беше
@mariz железото секој ден да го испитуваш ќе ти покаже раз. вредности. Не се напнувај за него, пробај со хеферол имаше убави рез. со него кај многу од нас. За тсх види промени го докторот , може не ти е добро дозирањето, ма да знае во бременост да се изремети уште толку. Во ук ако има нешто ќе си пиеш антибиотик. Ќе се среди се
Dali se pladite koga ke teeba da vadite jrv jas imam fibija za yoa se plasam kakvi ke se rezultatite bidejki posledno lukocitite mi bea povisoki
Дечки знае ли некоја дали може на приватно да си испитам само железо и хемоглобин? Колку пари е? И може ли во кое било време?
Нема 20 дена како правев крвна слика, цела. Супер беше (27) и хемоглобин супер. Ама денес и вчера ми се подзавртува па се мислев да тркнам само за железо. Да не паднало одеднаш. А и слабо ми оди цвекло.
За хемоглобинот може од прсте да те боцнат, а за железо мора од вена, па чим ке ти земат од вена боље упат земи си и целосна крвна слика направи си