1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проверка на крвта во текот на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce77, 25 февруари 2012.

1. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Да, чудно е да се види - мене секогаш ми била совршена крвната слика, дури еден доктор ми има кажано дека имам крв ко коњ (претпоставувам го мислеше како комплимент) а сега ми е хаос, ретко кој параметар е нормален ама ме утешува дека ете не е само кај мене

На DuchessAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.728
    Знам како е. Јас на почеток све си имав филм во глава да не сум болна нешто со леукоцити покачени.. ама било нормално кај многу. Плус што убава јака крв имав, сум дарувала крв неколку пати.
    Штом докториве викаат ок е, и битно да не е драстично зголемување/намалување на вредности, не му се секирам.

На Anicka30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Девојки/женички сакам да ве прашам нешто, а не знам каде да го поставам прашањево. 5 недела сум, а гинекологот ми закажа прва контрола на 12ти. Проверив преку крв во авицена и ми се потврди бременоста позитивен беше тестот ама не беше со вредности. Матичниот ми рече нема потреба да се преоптоваруваш со такви работи. Е сега читам тука скоро сите правеле со вредности и некако страв ме фати да не не е нешто во ред. Дали да правам, дали ќе ми помогне тоа или да си почекам уште една недела до контрола... Ми е страв, едвај дочекавме две цртки да видиме... Еве го тестот. Мм вика не си ставај дополнителни стресови, сигурно е се во ред ама сакам и вас да ве прашам, сите сте прошле низ тоа... 27537203_10211539738115292_558530927_o.jpg

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.732
    Допаѓања:
    145.123
    @cinderella5 не си прави стресови, добро ти вика маж ти.
    Јас правев обичен преку урина. Па ете го мешко 37 недела.

На kukla21, cinderella5 и baby 5 им се допаѓа ова.
  5. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.700
    Допаѓања:
    4.215
    Можеш да, направи си ја мешавината. Ја правев и јас, но сега ја баталив.
    Чувај ја во фрижидер да не почне да ферментира. Кај мене почна ферментација и малку и се смени вкусот, па затоа ја оставив.

На Anicka30 и DuchessAnn им се допаѓа ова.
  6. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.728
    @cinderella5 Убаво ти викаат и матичен и мм. Чекај си преглед да си видиш точкиче. :)
    У меѓувреме одмарај, уживај. И јади месо, цвекло, спањак.... железото ти е катастрофа, може ќе треба екстра суплемент да пиеш, да си прашаш на контрола.

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Да, и крвта ми е многу лоша, пред месец испитував се беше во нормала. Читав многу лоши коментари за Авицена, дека не им се точни вредностите, па наредно во Адриа лаб ке одам. Инаку матичниот ми даде да пијам: Фолна, магнезиум, ц витамин, д витамин, тотхема и фероглобин. Рече неможе да се предозираш, се ова ти треба а бебе сега најмногу се развива.
    Фала ви девојки се смирив малку :whew:, цела ноќ не заспав мислејќи. Галиме меше и чекаме контрола :hug::inlove:

На DuchessAnn и Anicka30 им се допаѓа ова.
  8. Ellenna*84

Ellenna*84 Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    12
    Здраво на сите, до колку е допуштено да бидат покачени леукоцитите во бременост, мене ми се веќе еден месец 14,6. Докторката ми кажа дека во бременост се дозволени до 15. Кои се вашите искуства и вашите информации на оваа тема? Ви благодарам

9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.732
    Допаѓања:
    145.123
    Нормално е да се покачени во бременост.
    И моите скокнаа на крај.

10. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Pravev pred mesec dena krvna slika i urina vo Bukurest. Krvna slika okej vo urina pokaza bakterii. Odma utredenta pravev preku urina vo Avicena proverka za sto bakterija se raboti i koi antibiotici vlijaat na istata. Mi pokazaa rezultati deka neam nikakva bakterija.
    Sega posle mesec dena oravam denes pak krvna slika i urina vo Avicena, rezultati od krv pak okej i pak vo urina pozitivno na bakterii.
    Kaj da pravam sea ispituvanje za sto bakterija se raboti? Pak li Avicena?

Последна измена од модератор: 2 март 2018
  11. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Иди во пролеќе направи си проверка :)
    До 18:00 часот јадеш а до 22:00 часот можеш течности само вода за да ти покажат точни резултатите .

Последна измена од модератор: 2 март 2018
  12. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Neznam dali e za.tuka.prasanjeto.. otidov na carski rez so hemoglobin 100'"... posle.operacijata mi bese 70.. posle.davanne krv.mi stigna.do 85.. pijam.tothema... nogu sum.isplasena... moze li da go podobram.hemoglobinot na dr nacin. Sto.moze da.mi.se.sluc?

13. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.099
    Мед и семе од коприва. Јајца. Риба.

14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.384
    Денеска си ги зедов резултатите од крвта. 12 недела сум и вејќе почнал да ми паѓа хемоглобинот од 134 пред 2 мес сега 121. Железото уште е ок, иако ми е малку и тоа намалено 19,7. И седиментацијата ми е 20 ама нормално е во бременост да е покачената така? Инаку не повраќам и здраво се хранам, а ич не сакам тотхема да пијам. Се мислам да почнам перга (ферментиран поленов прав) да почнам да земам. Има ли некој користено. Јас порано си користев и супер ми беше крвта ама сега ми е страв дела е алерген па да не му штети на бебе. Понеделник сум на контрола па ќе се консултирам и со гинекологот.

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Не гледам кај тебе потреба од суплементи, крвта ти е Ок.

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.384
    Да засега е ок, ама сега сум 12 недела, а како што почнал да ми паѓа хемоглобинот за брзо ќе ми биде под граница. Затоа сакам на време да почнам да земам нешто на природна база, за да го одложам колку што можам наглото паѓање.

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Не мора да значи. Прави си редовно проверки на крв, еднаш во месецот па ако има потреба ќе почнеш и суплементи, зашто верувам во витамините што ги пиеш има и фолна, тоа колку-толку не дозволува хемоглобинот да оди надоле.

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.732
    Допаѓања:
    145.123
    Обрни внимание на исхраната и ќе го држиш во граници.
    Аронија неколку зрна дневно, можеш да направиш мед со семе од коприва и лимон.
    И обавезно витамин Ц.

19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.734
    Допаѓања:
    23.219
    Денес ја проверував крвта, резултатите се во ред Хемоглобин 124, железо 18, др параметри се во граница. Јас сум задоволна со резултатите :)

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Јас сум крш, хемоглобин 10ка, железо 5.1 :doh: И тоа сега во 38ма недела.

Прашав и во друга тема, па ај и тука...некоја да имала фајде од тие што се за стискање директ во уста Феролин Ц?