Од малото прсте ми земаа секој преглед. Хемоглобин и другите основни, исто и урина, секој преглед испитуваа, но имаа сопствени апарати, не праќаа. Само тие за хив, хепатитис, кламидија, рубеола, херпес... препраќаа, на старт.
Мене ми земаа првиот пат за тие главните, и толку. А урина проверуваат, притисок ми мерат, и на вага ме мерат. Баш ќе ги прашам следниот пат.
Од што може да се покачени ензимите AST i ALT во крвта? На почетокот од бременоста ми беа во ред, во 5тиот месец ми беа покачени и сега на крајот од 6ти повторно покачени
Нз и мене во 9 ти неколку дена пред да се породам ми беа благо покачени и никој не изреагира. Можеби дека се покачуваат мастите, па аналогно и тие.
Дали знаете приватна лабораторија во Штип каде што проверуваат бета ХЦГ? Да не се распрашувам многу, не сакам да се дознае..
Девојки што значат ниски албмини, ми вредноста е 29,7 а нормални вредности се од 35,дали мозат да се покачат од нешто,
Јас секој месец проверувам, земам упат од матичната. Бидејќи бременоста ја водам во Систина, докторката ми бара кс и урина обавезно на секоја контрола. Тие две работи мора да се следат во бременост, проверувај си еднаш месечно.
Девојки Јас сум 24 та недела и досега ниту еднаш немам проверено крвна слика Докторот ниту еднаш не побара Несум имала проблеми досега но ќе барам упат да си проверам
Мене на почеток на бременост докторката ми рече секој месец да си испитувам и кога ќе одам на контрола да ги носам резултатите. Јас не испитувам баш еднаш месечно туку 2 дена пред контролата и ми се фаќа на 5-6 недели зависи.
Барај си сама еднаш месечно крвна слика и урина, мене така еднаш на почеток ми направи матичната и после два месеци ми немаше речено и нормално јас не знаев чекав она да ми каже, но при разговор со пријателка ми кажа морало секој месец да се прави почнав сама да и барам и ми дава упати..