Проверка на крвта во текот на бременоста

Discussion in 'Бременост' started by Sonce77, Feb 25, 2012.

1. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Цело паковање го испи?

2. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Да 8) Др не ми кажа колку, и си реков штом не ми кажа ваљда цело треба, што знам:wasntme:

Last edited: Mar 13, 2020
  3. Butterfly1107

Не знам, и јас го имам и продолжив да пијам, изгледа тахикардијата не ми е од него. Ама се плашам ептен да не ми се крене железото. Дека јадам и мед со семе од коприва и спирулина. Сакам и јас да се проверам ама си седам дома :)

monka_bonbonka likes this.
  4. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Не би требало нешто мнооогу да се крене. Ги имам пиено пред година дена исто, од 7 на 15 го качив серумското а хемоглонинот во граница ми беше. Е сега не јадев мед и спирулина ни ништо друго само вит ц со капсулата. А сега покрај капсулата и вит ц нели, секое сабајле сок од цвекло морков јаболко и лимон, па ќе видиме. Нека пројде ситуацијава побрзо па ке одам здравје од дома не ми се мрда со коронова :?::headbang: На пола саат мијам раце, дезинфицирам рачки, кваки, тоалет и што џабе маж ми е во движење постојано ..

Butterfly1107 and eta like this.
  5. Krisja

Krisja Нов член

Dali holesterolot mi e mnogu visok I ima li mesto za panika 6.13 mi e

6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Нормално е во бременост маснотиите да се малку покачени. Не се грижи, не е страшно, само внимавај на исхрана.

Krisja likes this.
  7. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Мене железото ми е 15 со 4 ја стартував бременоста ,а хемоглобонот 115 отсекогаш сум била слабокрвна пиев Фероев капсули, а сега само Фероглобин сабајле и навечер

eta likes this.
  8. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Секогаш сум имала високо железо 30 ..28..дури и се чудев како бремена 7 месец железото 28.
    Еее во 30 недела веќе падна на 20,денес 32 недела железо 12 , а хемоглобинот ми беше 12,1 ,денес 12. Два месеци си го правам семето од коприва со мед и пијам вит ц 1000. Една недела веќе земам по едно зрно какао , ќе земам по 3 од денес, пијам какао , јадам повремено спањак , цвекло, аронија по 10 зрна дневно. Губам надеж дека преку исхрана ќе го качам, беби изгледа 8 и 9 месец највеќе зема од мама :D
    Наредни две недели ќе зголемам внес на железо преку исхрана па пак ќе проверам, и на контрола сум тогаш па ќе видиме како ќе биде:)
    Што земате вие за подобрување на железо?

eta likes this.
  9. Zastitnicka

Zastitnicka Истакнат член

Женски дс ве прашам дали по качување на железото и хемоглобинот ви ја прекинаа терапијата? Јас сум 34 недела железото ми беше ниско пиев еден месец Сируп Флорадикс и го доведов до 15, исто и хемоглобинот ми е ок. Матичната ми рече да прекинам да пијам, но ми е страв да не ми падни повторно до пораѓај зш имам уште време.

10. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Ќе ве молам ако може да споделите како ви се леукоцитите во трето тромесечие малку се вознемирив... граница е 10 а кај мене се нешто над таа вредност 12 ....дали е нормално...сега добив резултат па неможам да консултирам во моментот лекар.

Slonce91 likes this.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Мене ми беа 13/14/15 зависи. Пиев 2 пати антибиотик и паднаа на 10. Нормално е да се покачат во бременост, некои пијат антибиотици, некои не.

Butterfly1107 and mamaorhidea like this.
  12. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Дали само врз база на овие вредности ти даваа антибиотик или имаше некој утврден проблем..извини што вака упаѓам ако сакаш да споделиш.

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Не сум имала никаков проблем. Не сум била болна или нешто да ме болело. Мислам дека баш ради тоа дека не ја знаеше причината ми даде антибиотик.

mamaorhidea likes this.
  14. Buca24

Buca24 Активен член

Zdravo zenskii, sledna nedela treba da idam na pregled da mi potvrdat bremenost i zdravje srcence da vidime pa sakav da otidam i so krvna slika, i rezultat za tiroidnata bidejki pijam terapija pa moram da ja proveram i reguliram. Koj mi dava upat za krvna slila, kade treba da idam, sto da ispitam, i kolku se naplakja ?

15. Butterfly1107

Со упат од матичен гиниколог е бесплатно. Матичниот ќе ти напише на упатот што треба да се испита.

Maja92@ likes this.
  16. Malesia

Malesia Популарен член

Два месеци немам појма каква ми е крвната слика. Си уживам ( Ради ситуацијата од вирусот а кај нас два случаеви па има можност и да ме пратат во соседното градче кај што нема случаеви ) Па нели е ова срамота веќе. Правите ли вие проверка на крвна слика и каде ?

17. Butterfly1107

Да, на 4 недели. Во Ск во Авицена или Синлаб правам.

18. Malesia

Malesia Популарен член

Епа и јас ќе си се дотерам и трк до Скопје на приватно ене го кај ми е на два саати.

19. Butterfly1107

Битно е да си добро заштитена, не е битно кај ќе одиш. Маска, ракавици, коса врзана скроз, после земање крв сите алишта за перење и ти ќе се бањаш. Чевлите, телефонот, новчаник дезинфекција обавезно. Нема зошто да се шеташ до Ск.

Maja92@ likes this.
  20. Malesia

Malesia Популарен член

Срцка така ми беше само зборот бидејќи овде во источна Мк кај нас што нема корона не одбиваат за нормални контроли.