воопшто немој да се грижиш подобро да биде покачено отколку пониско.. а некогаш и компјутерот знае да згреши, затоа е препорачливо крвна слика да се прави еднаш месечно така ќе може да се следи секоја промена..
да и докторот ми рече за 3 недели пак да направам крвна слика да видеме што ќе покаже. Многу ти благодарам
Здраво на сите, ме интересира доколку некој го имал истиот проблем како мојот. Од гинекологија ме испратија на имунологија и нефрологија. Влегувам во 6ти месец. Дали некој е запознаен каков е процесот на испитување, дали е нешто страшно или не? Ви благодарам.
Здраво, дали има некој поупатен да ми кажи дали е страшно што MCHC ми е со покачена вредност? Колку што гледам се друго е ок, но ме загркжува ова.
Мамички дали некоја се има соочено со нешто слично на моево,правев крвна слика...железо супер,хемоглобин ужас и мат.ми препиша да пијам сидерал фолик една кесичка дневно....како може железо топ хемоглобинот никаков,анемична....го има ли некој пиено овој прашок,помага ли....по цел ден имам вртоглавоци
Може ли некој да ми каже за резултативе од крв,испитував денес ,гранулоцити малку покачени,а лимфоцитите намалени.Дали е некоја инфекција? @Alishan30 можеби ти знаеш да ми помогнеш ,и што значи во урина соли на аморфни фосфати?
@azelea се е во ред со крвната слика па и урината. Тоа се незначителни вредности до граница кои не се страшни и затоа не се секирај, за урината совет да пиеш повеќе течности и да смениш исхрана да биде повеќе разновидна не еднолична
I mene mi e, mi rekoa nema veze ama mi smeta. Zemi leneno seme konzumiraj go siminjalo, mozes vo smuti, vo med, vo oves/kornfleks kako sakas
Јас знам дека не се мери холестерол во бременост и кога правам крвна слика тоа и триглицериди и аст/алт не испитувам.
Zdravo zenski, ova krvna slika e pravena koga bev 5ta nedela, doktorot izreagira kako normalno e da se pokaceni, mene me zagrizuva toa sto se mnogu alt pokaceni, neznam dali e od toa sto cela vecer jadev I vo 4 sabajle piev kakao so mleko pa zaminav ispituvam. Mnogu sum zagrizena..
Мала забелешка, кога ставате слики од резултативе - освен име и презиме, споделувате и доверливи информации, ко на пример матичниот број. Можеби не ви пречи, но сами си давате информации за можна злоупотреба на лични податоци.
Се консултира со гинеколог? И јас истото го иам, ги зедов во петокот резултатите, сега во четврток имам преглед кај гинекологот, па би сакала да слушнам мислење. Дали е опасно да имаме покачени еритроцоти во урината и од што може да е?
Mene mi rece deka ne e strasno mozno e da imam pesok vo bubrezi jas uspat praev i urinokultura se ispadna kako sto treba bas me interesira i tebe sto kje ti Kaze