Минимално покачување на вкупен холестерол од што може да биде,опасно ли е? Друго на крвна слика се ок,освен ова.
Ти реков ќе ти пишам, денес бев на контрола докторката ги гледаше анализите но не ми рече ништо, најверојатно не е ништо страшно. Јас од возбуда и заборавив да ја прашам, но викам чим таа ги виде резултатите и не рече ништо не е страшно.
32гн, Хгб ми е 125, а железо 11. Ништо не пијам за крвта, дури и се чудам како може да се добри резултатите
Здраво, денес правев крвна слика... - Покачени леукоцити (треба да се 10, мене ми се 14) - Зголемен холестерол и триглицериди (не се многу покачени, малку над границата) - Имам плус (+) во слуз во мокрачата - Железото од макс 31 мене ми е 30.7... да не ми е многу високо? Може ли мислење? Тенкссс
Prasaj si za mokracata za toa ne znam ama drugoto e ok. Koja nedela si? Holesterol ne se meri na trudni sekako e pokacen, za leukocitite mislam normalno e da se pokaceni isto. Zelezoto u treto tromesecje ke ti go usisa beba
Во 37гн испитував крв, хемоглобин 140. Матичниот ми вика дека не е имал пациентка со толку висок хгб.
Dobro ever srcki denes ispituva krv 9nedela sum I se mi e ok no sedementacija mi e visoka 42 dali e normalno tolku visoka sedementacija kazete mi ako nekoj znae
Здраво девојки. Јас сум 28 недела Вчера правев крна слика и железото ми е 11.7 , хемоглобинот 11.5 Што ви помогнало за покачување на железо?
Мене докторката ми даде да пијам lactiferon plus 839 ден се во зегин, рече дека бидејќи во последните месеци бебето го апсорбира железето и може да биде ниско. Јади повеќе спанаќ, марула бидејќи содржат железо. Мислам дека ти е ок железото али пак консултирај се со матичната.
Матичната ми пишала да ги пијам фемирон и витамин ц . Со исхрана внесувам продукти што содржат железо, периодов ќе ја зголемам количината.
мн ти е слаба крвта(хемоглобинот) Зошто така?Обавезно на лекар да ти даде одма суплементи и да појачаш храна И уринокултура обавезно да направиш.Покажува присуство на бактерија