Треба да испитам црп и да пијам витамин ц ми рече. Само се исплашив од леукоцитиве покачени што де. А до минатиот месец немав бактерија во урина или ако се случеше да имам чај од брусница пиев и после ништо немше. Сеа при крај ме зеза вака.
Zdravo 34 nedela sum i sakam da prasam denes pravev krvna slika i trombocitite mi se namaleni 97 a pred toa koga pravev krvna slika si bea super dali e strasno i sto treba da pijam i jadam za da se pokacat
Dali mozi nekoj da mi kazi sto e ova so mokracata? Iskustvo I dali e strashno so sedimentacijata e pokacena tolku Ve molam za odgovor
Ве молам дали некој знае зошто ми се толку ниски PLT и MCV и дали е опасно тоа што во урината покажува дека има крв? Направив уринокултура но резултатот дури во понеделник. Инаку да напоменам дека сум 6 недела бремена и од минатата сабота до четврток имав оскудно крварење. Дали можеби од тоа покажува вакви вредности? Благодарам
Причина за намалени тромбоцити за време на бременоста може да ти се од лоша исхрана или од некое хронично крварење.. имаш модринки по тело? и не нешто застрашувачко ама чим имаш крв во урината гледаш дека можно е да е некое хронично крварење..
Модринки немам, но имав мало крварење неколку денови, но ми ставија инекција, пијам дабростон и овие последните два дена е прекинато. Крв вадев вчера. Благодарам
И овде да си прашам за предлог за крвна слика кај да направам. Бев во авицена и синлаб, ама пак не е нешо ко шо треба. Леукоцитите ми се покачени, еритроцити паднати. Црп ок. Или нормално е за 34 недела?
Generalno se preporacuva na edno mesto da pravis za da se sledi tocno. Leukocitite i mene mi se celo vreme malku pokaceni, a za eritrocitite mislam deka vo normala se dvizat. Sto ti vika doktorot?
Devojki praev krvna slika so CRP krvnata slika mi e dobra no CRP mi e visoko normalno e do 5 a kaj mene e 13.9 iskustvo ve molam dali e normalno da bide tolku pokaceno ili ne molam za iskustvo i sovet bremena sum 18 nedela
devojki jas gi zedoov rezultatite ot krvta drugata nedela sum na kontrola da gi vidi aj ot vas neka kase dali se dobri ili ima nesto
Незнам не сум доктор, затоа ти пишав погоре да си отидеш на консултација обавезно. Не би требало да е ништо опасно, може ќе ти даде упат за уринокултура.. Со лесно
ok fala mnogu ke se kostutiram so mojot doktor te prasav da ne strasno nesto zatoa no fala ti pak za uslugata
Здраво 38недела сум бремена правев крвна слика и тромбоцитите ми се намалени100 на граница ме пратија утре на хематологија дали е нешто сериозно ме фати страв