Jas imav ketoni vo urinata, ispituvav skrien seker i mi ispadna pozitiven a i isto taka bakterija vo urina imam ( mokracata ja odnesov vo avicena na urinokultura ) pa sega pijam antibiotik
Правев денес и скриен шеќер и после 2 часа е 5, затоа ми е чудно. Ќе се консултирам во среда со докторката, ама мислам да испитам на др. место. Ти благодарам.
Присуство на кетони нема поврзаност со бактерии во урината.Најчесто се јавуваат кога организамот е дехидриран или прегладнет.Штом си проверувала скриен шекер значи претходната ноќ не си јадела ништо.Веројатно до тоа е.Често се јавуваат при диети,повраќање и сл
Не повраќам, ама немав јадено 12ч заради шеќерот. И јас помислив дали може да е од тоа, а кај бактерии пишува негативно. Ти благодарам многу
Покачени леукоцити во урина,а уринокултура чиста. Дали е можно да е таков резултатот од утрогестан вагиналетите?
Zdravo na site Bi sakala da prasam dali nokoja od vas znae sto znaci krv vo urina i sluz malku? Pozdrav
Dali nekoja moze da mi kaze dali e vo red krvnata slika ? Ja pravev poradi otoci vo bremonost 35+ nedela sum a plodot go vodat kako pogolem za 2 nedeli
Zdravo na site. Denes napraviv krvna slika i eriotrocitite mi se poniski 3.68 dali toa e od sto ne jadam meso? Maticniot vika deka B12 mi fali vo krvta, a B12 ima vo proizvodi od zivotinsko poteklo. Dali nekoja od vas imala vakov problem? Pozdrav
Zdravo Devojki sakav da ve prasam koj od vas koristel Utregestan ! jas ne sum bremena skoro 3-4 meseci ki koristam utregestanot poradi toa sakam da ostanuvam bremena, imav pred 2 goti nskoro abort na 20 nedela , minatiot mesec dobiev od koga gi zavrsiv dobiev odma posle 2-3 dena , deneska mi e 5 den deka uste ne dobiev sto mislete do kolku mozam da cekam da dobiam
Девојки денес правев крвна слика, холестеролот ми беше 9 а границата е 6,7 мислам. Е сега докторот ме праша дали јадам благо ако да да намалам и плус кетоните ви мокрачата ми беа со плус и демек тоа било од благото. Што мислите? Колешката исто и беше холестеролот а таа не јади благо воопшто... Иначе сум 34 недела. Поздрав девојки
Високото ниво на холестерол за време на бременоста е неопходно за производство на стероидни хормони, како што се естроген и прогестерон, кои се клучни за одржување на бременоста. Бебето го користи холестеролот за здрав развој на екстремитетите и мозокот. Нормално е нивото на холестерол да се зголеми природно во текот на вториот триместар, максимално во текот на третиот. Така да, не проверувај холестерол понатаму, нема ништо алармантно во неговото покачување. Кетоните најчесто се јавуваат како резултат на дехидратација. Пиј повеќе течности.
Многу ти благодарам,претпоставив дека не е нешто страшно ама сепак сакав да прашам... Течности пијам по мене доволно но сепак.... Фала уште еднаш. Позз
Кога дознавте дека сте бремена за колку време после тоа проверивте крв? Јас заборавив како беше со првата бременост Денес правев тест после 5 дена доцнење имав бледа линија, ве читам испитувате колку е бета, јас не се сеќавам кога испитував претходно. Дали е рано за крв? После два дена доцнење имав негативен тест, наредниот ден што значи на 3 ден пак имав негативен тест на шур чек и денес бледа линија на селф клеар. Матичните не ме советуваа ни за крв ниту за преглед, одма се слушнав кажаа рано било. Кои се вашите искуства?