Јас кога му пратив да провери крвна слика на др. ми пиша само ок е во бременост ништо друго конкретно и мене не ми кажа, но еве ако имала друга членка ваков случај нека сподели.
Матичната ми кажа во 3 тромесечие до 1800 е нормално. Јас ги испитај кога бев позитивна, ми беа 2500, боцкав 7 дена клексан и паднаа на 1600. Сега пијам аспирин по 1 навечер
Здраво девојки..29 +3 сум со близначка бременост..денес во урина ацетон/ кетони..до сега беше се супер. Исто хемоглобинот ми е паднат 102..Докторот ми препорача скриен шеќер да проверам.Само што стигнаб дома ми се слоши вртоглавица, слабост, нагон за повраќање и чувство како да ќе изгубам свест..прв пат вака ми се е и малку се исплашив.Освен скриен шеќер лансиран и комплетна крвна слика да направам ..дали треба уште нешто да испитам малку се исплашив иако гледам дека може да се јават како резултат на глад дехидратација а јас немав кафено повеќе од 12 часа
Покрај железото и хемоглобинот, високи ти се леукоцитите што веројатно укажуваат на бактерија (имаш присуство на бактерии и во урина), прати му ги рез на др. да ги види или однеси ги. Имаш правено брисеви во скоро? И обавезно пиј многууу течности.
Ти благодарам на одговорот. Правев брисеви пред една недела чисти беа Претходно железото ми беше 7 сега наеднаш падна на 5 и малце ме загрижи. До колку е нормално покачување на леукоцити во бременост?
Која недела си? И кај мене падна железото, пијам тотема еве па сеа океј е.. јади спанаќ, месо и земи нешто обавезно за железото.. Иначе во бременост нормално е да се покачени леукоцитите ама кај тебе се дупло, плус бактерии во урина веројатно слабо пиеш течности или си имала некоја бактерија, штом брисот ти е добар.
Здраво Пишав и во друга група, немав одговор, па се надевам дека ќе споделите искуство доколку имате. 24недела сум, правев крвна слика вчера, малку да речам се шашнав од резултатите седиментација 63 Леукоцити 3.5 - 10.0 (10.7) црп <3 (8.1) протромбинско време 11 - 13.5 (10.4) инр 0.85 - 1.27 (0.89) тромботест % 70 - 130 (142.2) аптт 22.7 - 31.8 (24.3) фибриноген 2.0 - 4.0 (7.1) - ова најмногу ме загрижува тромбинско време 12 - 21 (15.7) д димери втор тиместар 0.280 - 1500 (1355) Црп испитав затоа што докторот имаше напишано да се испита исто и фибриногенот во хемостазата. Незнам колку овие вредности се нормални за бременост, друго се во крвната слика е во граници на нормала. Да напоменам поради генетаки мутации од почеток примам клексан 0.40 и аспирин секој втор ден.