Не се секирај, нормално е да се покачи. Кај некои се качува повеќе, кај некои помалку, затоа и не се проверува холестерол во бременост. Не знам дали постои некоја граница ама мене до 9 ми стаса до крај на бременост. За месец дена од породување ми беше спуштен во нормални вредности. Ова за да не се секираш, а на лекар прашај си кога ќе одиш
Холестерол, триглицериди и седиментација не се испитуваат во бременост. Ако одиш со упат од матичен не треба да ти ги обележува.
Dali nekoj imal pokaceni leukociti vo bremenost? I sto terapija vi bese dadena Moite se 16 i maticnata mi rece kje napravime za 1 nedela usteedna krvna analiza pa ke vidime dali ke dademe nesto. Inaku sum 34gn
Направи си ги да не имаш некоја бактерија и затоа да се покачени леукоцитите. Нешто болна да не си била?
И јас паничев за леукоцитите,и мене секоја крвна слика ми се покачени секој месец малку по малку,еве 28 недела скоро стигнаа до 17.Се си е ок,до сега секој месец уринокултура правев нема бактерии се мирно,и матичен и во државна и Ремедика ми рекоа нормално е во бременост да се качуваат и тие и седиментација,па незз терам така
И мене ми се покачени, ама не многу. И во првата бременост ми беа до кај 12-13, и сега 10-11 се движат. И бактерија кога имав во урина, пак не се качија повеќе од 11. Но сепак ако се покачени, не е лошо да си се направат брисеви и уринокултура, можеби баш кај некоја ќе се покаже дека се покачени од бактерија.
Здраво девојки , денес правев крвна слика. Еритроцити - 3.87⬇️ Хематокрит - 33.80 ⬇️ MCHC (хемоглобин во еритроцити)- 364 ⬆️ LYM - 22.20 ⬇️ RDW s - 44.40 ⬆️ Дали некоја имала ваква крвна слика и знае да ми објасни што означува сето ова ?
Девојки дали некоја знае кои се референти вредности за глукоза во бременост. Ги добив резултатите од лаб, глукозата 5.4. Ме фати паника а свесна сум дека претерав со благо и сокови месецов
Мене минатата бременост нон стоп ми беше 5ка шеќерот али скриен шеќер немав. Јадев што стигнев не пазев на исхрана.
Државна болница од страната на патологија. Ќе влезеш кај што е рампата и од десна страна покрај зградата и оградата што граничи со улицата доле ќе видиш скали што водат во подрум. Јас кога бев гужва немаше.
Колку кошта да се испита хепатит Б приватно? И реков на матичната да ми даде упат, ве читам овде дека испитувате не ми даде ми вика не ти треба тоа.
Се испитав сабајле крвна слика. Ниско ми е хемоглобинот 104,а железо 21. Што треба да превземам за хемоглобинот за да ми се покачи? Второ за прв пат доста имам леукоцити во урина, па ради ли тоа често одам во веце.