да можеш да одбиеш мислам твое право си е. мене исто сите ми се чудеа со низок хемоглобин сум идела по два пати да го видам бебушот, дури една докторка ми рече да не ти ги згрешиле резултатите ти ми изгледаш сосема нормално. ах срце јуначко не се давав ни јас. само на едно ке внимаваш доколку се вратиш дома со низок хемоглобин одржувај си го ете со се она што пиеш затоа што недајбоже држиш дете во раце и да паднеш да се онесвестиш. нема играчка со крвта.
Девојки бе немој вака со трансфузии се плашам фобија имам од крв.Мене ми беше хемоглобинот 10.2 или 102 сега незнам ќе одам всреда да проверам иначе пијам хаемовит и домашен лек од цвекло јаболка моркови лимони и мед.И покрај сето ова што го земам можи да ми паѓа уште???????
Хемоглонинот ми е 87(8.7) а железото 7.6. Мислам имам пишано погоре. Ама ќе биде, верувам дека ќе се подобри. Имам точно месец, таман да испијам тотемава на која никако не можам да се навикам
Верувам дека ти е многу мачно. Јас имам снаа што во бременоста го имаше овој проблем, што мислам дека нејзе ни над 8 ( 80 ) не и се креваше хемоглобинот. По нејзе знам дека пиеше какао во втората бременост, секој ден по една голема шоља обично какао и кажуваше дека има многу ефект. Ова беше пред прилично повеќе години ама ако можеш обиди се, нема да ти штети барем овие неколку недели.
Девојки дали сте имале искуство со фероглобинот што мислите дали се добри за покачување на хемоглобинот????
^јас го прекинав зошто ствара ненормални болки грчеви, промена на столица, хемороид и сл. Тоа е мое искуство.
Со овој рецептот од мед, семе од коприва и лимон и плус со една тотема ампула на ден, крвта ми се подобри значително. Не сум била да проверам ама осеќам огромно подобрување. фероглобинот и јас не го препорачувам
Znaci hemoglobinot mi e 106 pijav tothema po dve na den i za samo 10 dena se kacil od 105 na 106.Vponedelnik sum kaj maticnata a dotogas nekoj sovet sto da jadam za da se pokaci .
Пробај со суви смокви, мед обавезно,говедско месо и џигер, мене најмногу тие ми помогнале, а цел живот сум анемична
Пробај го рецептот со мед и семе од коприва. мене види, ми беше 86 хемоглобинот. тоа, тотама по една на ден и многу цвекло и немав проблем. откако се породив ми дадоа 2 капсули да се напијам и тоа беше се
да многу е добар јас уште во болница почнав да го пијам затоа што ми беше хемоглобинот мн. низок и примив кеса крв ама дома си продолжив со пиење и сега ми е топ се разбира на почеток во комбинација со тотхема
Денес правев контрола на крвта и што да видам...Многу слабокрвна Докторката ме искара малку. Ми рече да јадам многу цвекло,моркови,калинки и ред други работи. Дали некој знае да ми каже некој рецепт за сок со цвекло?Го јадам како салата но сакам да пробам и како сок...
http://www.coolinarika.com/recept/priro ... od-cveklo/ Кога ми беше слаба крвта јас овај го пиев, зошто не можам цвекло да јадам + многу ми помогна
А кажи ми каков е вкусот?Бидејќи еднаш имам пробано сок од цвекло и беше многу блуткав...со никаков вкус...Се надевам дека овој нема таков вкус...?
Јас правам анализа на крвта и на мокрача секој месец пред да одам на контрола кај гинекологот и му носам резултати и ми кажува до кај ми е железото, хемоглобинот и врз основа на анализите ми дава терапија доколку е потребна.До сега освен фоливит феро за превентива доколку се намали железото друго не сум пиела.