Не е мала доза за толкаво тсх братучедка ми на 5.70 тсх прима 75 еутирокс, а и тебе од 100 неможе да ти качи нагло на голема доза поради тоа што може нагло да ти симне тсх па дури и да отиде во 0.900 и нешто. Знае ендокринологот не се секирај
Девојки која е логиката, торч чист, микробиологија резултат чист, а резултати од мокрача во синлаб пишува дека е матна и има присуство на бактерии и траг леукоцити? Некоја со слично искуство? Едит: прочитав во темава дека нормално е зголемени леукоцити во мокрача, ама ова другово...
Направи си уринокултура. Не барај логика, едното со другото нема врска, посебно не со Торч, Торч се антитела.
Направив тестирање на крв и мокрача во синлаб пред 10 дена, резултатите од мокрача беа ужас зашто со таму во синлаб мочкав и ја испофатив чашката со прљава рака, па ме прати матичната уринокултура на микробиологија, таа беше чиста, па пак бев да испитам мокрача во синлаб, и искочи така со бактерии и леукоцити... Затоа ми е скроз збунувачки..
Што значи оваа белешка, прв пат имам? Докторот ми кажа повеќе течност и чај па за недела дена пак да проверсм и доколку има потреба уринокултура
Правев денес крвна слика и урина , првпат во урина имам доста соли на аморфни урати ,а ни па имам слушнато до сега за ова .. Некоја да не знае што е ? И пишав на матичнава само повеќе течности ми вика , а ја пијам 2 до 3 л на ден
Секој месец секоја проверка на урина имав епителни клетки, во текот на 9 месеци само еднаш уринокултура направив , чиста беше
Zdravo vcera pravev krvna slika so mokraca i sedimentacijata na urina mi bese pokacena.Doktorot mi prepisa pancef ama mi kaza i probiotik da pijam so niv.Nekoja od vas iskustvo da mi kaze dali ima drug nacin za toa bidejki mi e strav da piam antibiotici iako veke sum pri kraj na bremenosta 8mi mesec
Zdravo na site mamicki,sakam da prasam kako vi se dviza leukocitite vo bremenost? Mene mi se cesto pokaceni na kaj 18
Zdravo Sakam da ve prasam dali ima nekoj iskustvo Ketoni 1+, zelezo 6.1 , hemogoblin 10.09 i glukoza 3.31 site tie mi se namaleni dali ima potreba za griza i sto da konzumiram poveke tret trimester bremenost
Za hemoglobin kupi seme od kopriva vo apteka i pomeshaj so med, mene toa mi go kaci hemoglobinot. Za zelezo da se kaci isto seme od kopriva i poveke hrana bogata so zelezo: lekja, grav, spankj, marula, crna cokolada, kakao, ceden sok od cveklo morkov jabolko, crveno meso. Za ketoni neznam, da ne treba poveke voda da pies, prasaj ja maticnata
Кетони + значи дехидрација. Повеќе вода... Железото гледај да го качиш зошто премачно ќе ти биде кога ќе се породиш. Покрај еве храна што ти кажала членката над мене, мораш и некои суплименти.
Пиј повеќе течности. Баш и сестрава кај матичната ми вика, секоја втора трудница е вака, пијте течности. За железо мед+семе од коприва, спанаќ, по едно какао на ден, црвено месо, цвекло, ако можеш и некој сиплимент железо.