Да не знае некој дали можам да ги контактирам институт за трансфузиона медицина? Немам резултати на мое здравје за ддимери и хемостаза боцната сум од средата, уште не се прикачени. Можам да направам нешто или морам до таму да одам? И за крвна група може секој ден да земам резултати, и до колку саат?
Јас среда беше кога земав. Знам дека дента бев на конзилиарно и да не идам 2 пати натака, оставив за тој ден да земам.
Имам покачени холестерол и триглецириди 8 ми месец сум,досега сум немала проблем со тоа,дали е тоа од бременоста или?
трансфузиона медицина имам упат за четврток, од колку почнуваат со работа? Да не ме фати жештината порано да појдам.
Zdravo mamicki,sedimentacijata mi e 47,pred mesec dena mi bese 40,drugite vrednosti se ok,seker 5,FE mi e 19,hemoglobin 11.3,leukocitite blago pokaceni,sto e normalno neli za vreme na bremenost,ama sedimentacijava me zagrizuva,nekoj da se soocil si ista ili slicna situacija,inace 22 nedela sum,do 18 nedela site naodi mi Bea super
Лабараторииве се бог да чува. Мене Биотек од памет ме извади со резултати од железо. За на крај во други две да искочи се нормално.
Како и е таман кога границата за гликозата за трудници на гладно е до 5.1/5.3. Консултирај се со матичен може да те прати на оптоварување за гестациски порано ако не си била веќе. @snowwhite.24
Mojot maticen ginekolog na 5.48 mi rece deka e Taman ,do 6 NEMA potreba od panika, sekako sega vo 24 nedela treba da pravam za skrien seker ,sekerot mi objasni deka moze da varira,moze od stres ,panika,momentalno da SE pokaci ,bas koga ne treba,no mesto za panika nemalo,zatoa I pisav deka e taman,e sega ako site ginekolozi ne se vodat po isti parametri,zatoa I razlicni komentari davame,sepak neka si odluci nejziniot ginekolog sto I kako ponatamu
Од 24та до 28ма се испитува гестациски, ништо не те кошта да си го провериш порано или да почнеш да внимаваш. Не знам зошто гинекологот не ти обратил внимание, има цела тема за гестациски дијабет провери со кои вредности биле членки на гладно, ако имаш опција позајми апаратче и мери 2/3дена на сабајле, да провериш дали само тој ден ти бил висок шеќерот. Од стрес и неспиење може да се покачи моментално тоа сабајле, тогаш проверуваш пак за дали навистина било од тоа. Гинекологот што ти кажал до 6 дека е ок на гладно, тоа е граница за нормални луѓе не за трудници. Плус за оваа тематика стручни се ендокринолози што водат трудници. Никој не ве убедува, кој сака да се информира има достапна информација онлајн или завртете тел на ендокринолог.