Vi blagodaram,proveruvav nekolku dena po red so aparatce doma,mi bese pod 4 ,I jas bev zagrizena no prv pat mi e sekerot tolku visok,sekogas mi e 3,4-3,6,na poslednava krvna slika mi bese tolku kacen,I normalno,odma ispaniciv,istrazuvav na temava,I uste poveke panicev,no sepak moram da veruvam na mojot ginekolog,iako sega imame dosta informacii dostapni na net,sepak za da ne mi e misla mi Dade da ispitam gestaciski vo 23 nedela Se nadevam deka se ke pomine ok Vi blagodaram uste ednas
Близу си, ќе си провериш во 24та, само да знаеш дека на гладно до 5.1 или 5.3 зависи од докторот толерира, по еден час 7.8 и по 2 часа 6.7. Од прст (капиларна крв) покажува повисоко, од вена пониско.
Дури и докторите па ете различни мислења…. ќе проверам следнава недела скриен за секој случај. А тоа апартче какво е? Која цена е?
Ако имаш дијабетичар близок тие имаат, дури и некои аптеки го нудат како услуга. Не ти се исплаќа да купуваш ако не покаже дека имаш потреба. Апаратче со лентички, се боцнуваш, капнуваш крв на лентата и ти отчитува. Цената е околу 1500 до 2300 зависи од фирмата, со гратис ленти одат.
Ќе да е тоа, проливот си е сепак дехидрација. Ама не е страшно еден плус, пиј електролити и ќе надокнадиш
Девојкии здраво ,37 недела сум хемоглобинот ми е 95 пијам фероглобин и јадам семе од коприва но немам подобрувања ,треба да се породам со царски рез,дали некоја имала слично искуство ,мн сум вознемирена ,ве молам доколку имала некоја слично искуство да ми пише .♥️
Дали преку крвна слика може да се види бременост? Вработените ми се блиски луѓе а се уште ми е рано да им кажам.Сакам да проверам железо и шекер.
Може само ако на упатот е назначено да се испита бременост-бета хцг. Доколку не е, не може да се види. Од железо и шеќер нема да дознаат дека си бремена.
Ако мислиш систематски преглед дека ќе правиш па да не приметат, нема. Прво затоа што не испитиваат бета, и второ затоа што тие резултати стигаат само за тебе, не може да ги видат на работа.