Епа еве мене докторката ми даде да испитам и значително покачена е и ме загрижува тоа А другите резултати дали се во ред малку паника ме фаќа
Во бременост не се испитува, нормално е да е покачена. Не ти дала за тоа, по автоматизам така вади на упат. Холестерол, седиментација, алт, аст и триглицериди, не се испитива зашто е нормално да се покачени во бременост. Во врска со крвната слика, хемоглобинот ти е низок, исто и леукоцитите. Провери црп.
Јас во бременост седимендација никогаш не сум испитувала, тогаш ми кажаа дека во бременост не се испитува Иначе може да е покачена и од расипан заб Земи нешто за железо, намалено ти е
I mene mi bese visoka piev pancef 5dena i se normalizirase. Ne e strasno jas plus piev i uvin caj.Moze da pies caevi poveke i taka ke se sredi sedimentacijata.
Се слушнав со Докторката и ми рече дека за трудници било дозволено седиментацијата да биде до 60 Утре ќе правам уринокултура бидејќи сум имала бактерија во мокрачата
денес правев крвна слика и проверка на урина .. резултатите покачени леукоцити 13,41 (реф.вред 4-10) и гранулоцити 9.49 (2-7) другите се ок, не сум ни настината ни болна океј сум 13 недела. на преглед сум на за 1 недела кај матичната мислење ?
На почеток и мене ми беа леукоцитите отидени во урнебес до 18милиони, пишував во некоја од темите. Специјалистот од систина ми рече ско се осеќаш добро организмот реагира бурно на плодот, тоа баш беше откако слушнавме срценце 7недела… ппосле две недели се беше стабилизирано и во нормала бидејќи се осеќав ок, не бев настината … исто ми спомна има вируси организмот сис е бори можда со нешто, црп да се провери, мирно беше верувам и тебе ќе те советуваат слично
Пред месец ипол исто кога испитував крв и урина испаднаа пак леукоцитите качени и во крв и урина пиев брусница тогаш по 2 недели контрола ништо се уредно во урина сега пак само во крвта леукоцитите качени како што читав нормално е малку да се качени во бременост
Здраво девојки, малку помош дали некоја знае кај резултатот од урина што е тоа пл.епител и 1/2? Др ништо не ми објасни за тоа само за хемоглобимот ми искоментира дека е намален и за железото
Имав другарка скоро цела бременост и беа до 13 милиони она здрава жива покретна … како телото да го распознава како страно тело бебето па се бори имам слушнато многу пати за ова ако и црп е мирно нема простор за паника
Колку често испитувате крв и урина во бременост ? Јас сум 14недела само во 5 недела ме пратија да испитам кога отварав боледување
Девојки далу некоја знае да ги протолкува резултатите? Има покачени еритроцити и леукоцити, крв во урина +++ и бактерии доста. после сум на преглед ама додека чекам
Сега во петок ќе правам. И минатиот месец имав а уринокултура беше без бактерии. Читам на чат џпт дека можна е уринарна инфекција а немам никакви симптоми
Еднаш во живот сум имала уринарна со ешерихија коли, ама ја памтам со ептен болка при мокрење… дури и температура дигнав … пред 3 години… така да не верувам без болка никаква дека е инфекција, можда и грешам затоа провери, се се решава со антибиотик
Nikakva bolka, samo chesto uriniram. Ama pijam i mnogu voda. Ke vidam posle na pregled shto ke kazhe dr. A sekako si zemav upat za urinokuktura. Do sega celo vreme mi beshe ok posto sekoj mesec pravam urinokultura