За хемоглобин и железо џабе сите суплементи. Само месо јадење и витамин Ц, ама не обичен. Liposomal Vitamin C е подобра форма, следам многу доктори и самата се едуцирам. Син ми беше слабокрвен, не знам колку аронија, калинки, спанаќ изеде. Ништо од тоа не се апсорбира доволно, само кога почнав 3 пати неделно телешко месо да го хранам се подобри. Самата јадам многу месо и еве железо над граница, слабокрвна никогаш не сум била.
Нормално е да е благо покачен ама не е во ред и да е претерано. Исто и триглицеридите. Во бременост се таложат повеќе маснотии кои ќе му се потребни на бебето ама во граница Повеќе физичка активност и јадење балансирана храна.
Нема врска со исхраната, пред бременоста никогаш не сум имала проблем со холестеролот и триглицеридите. На првата лаб од бременоста вредностите беа уредни, веќе на втората лаб, 3 месец почнаа да се качуваат, секоја наредна лаб вредностите беа повисоки, холестеролот ми стигна до 9. Внимавам на исхраната, во текот на бременоста не вежбав, но постојано бев во движење, пешачење.
Се исконсултирав со гинекологот кажа во бременост не се испитува и до 10 се кажувал. И пак истото здрава храна пешачење колку се може