Па не ни треба на трудници да им се испитува ама ако во упатот од матичен др стои тогаш мораат. И самите вработени на шалтер се чудат коа ке видат таков упат
Zdravo devojki, denes pravev labaratorija I skrien seker. Sekerot mi e dobar, megjutoa rezultatot za urina pokazuva ketoni. Vo ponedelik imam zakazano kaj maticnata za povekje detali. Vo megjuvreme, dali ste imale vakvo iskustvo I sto vi kazale za pokaceni ketoni vo urina?
Јас имав кетони во урина. Вредност +-. Матичнииот ми рече да пијам големи количини вода/течности и контрола после една недела. Вече после една недела се регулираше. Генерално се појавувало од дехидрираност или прегладнетост. Незнам колкава ти е тебе вредноста, ама пробај со конзумирање големи количини течности - обавезно повеќе од 2,5л Во секој случај консултирај си го докторот што ти ја води бременоста.
Ke se konsultiram vo ponedelnik so maticnata. Vrednosta e samo +, tecnost pijam dosta, vcera malku se pazev so hrana, I ne jadev posle 18h radi ispituvanjava, a I neam uste ni kilo kaceno otkako zabremeniv a sum 26ta nedela...vajda ne e od toa
Најубаво ќе ти каже матичната. Моето искуство беше такво и брзо се среди. Сигурно и кај тебе ќе биде се во ред.
32недела почнувам.. Железото 11,хемуглобинот 117..мислам дека е ок.. Малку забушавав со семето од коприва ама ќе јадам подисциплинирано
Zdravo devojcinja, Jas sum 5 ti mesec bremena i deneska pri proverka na krv mi pokaza pokacen ALT enzim 77.7 a granicata e <65. AST mi 36.1, sto e pod granica. Dali ima prostor za panika, dali nekoja od vas ima slicno iskustvo? Blagodaram
Не јадев благо цел ден зашто завчера мислев паднат е шекерот дека ми беше лошо па јадев благо, бетер ми стана. Па измерив 6.7 вчера сабајле, на крвна слика пред некое време ми беше 5.8.
@mariz 6,7 шеќер е на горна граница. Мислам 6,6 е стандардна вредност. Не е голем но следи го. Ете ти се спуштил на 5,8.
Реф вредност во лаб е 5.2 мене 5.8... а 6.7 измерив дома на апаратче за шекер вчера на гладно... 5.8 пред една недела во лаб. Па и тогаш и реков на матичната малку е над граница, ми рече после празници не се проверува шекер и се насмеа Незнам дали да јадам благо, ми бара па баш деновиве душава... завчера јадена после ручек (јадев и малку благо пред ручек), ми беше 7.9.
Јас па мислев 5.2 Нема врска ке видиме ајде, многу вртоглавици имам и мислам ми паѓа шекерот... а тој си е ок дури и плус малку.
^ А каде меревте шеќер? зошто ова многу ми се виде. Јас имав 5.3 а до 5.6 е во Авицена па матичната ми рече да исфрлам благо. Не јадев 2 месеца и го симнав на 4.9 .Ми рече 5-ка треба да е за трудници.
Јас во Авицена 5.8 ама мене па ништо не ми рече матичната. Еве само што измерив дома на апаратчето 5.2 без вчера грам благо јадено.
И на резултатуте од адриалаб исто пишува. До 5.6 е граница, ама за трудници дека не треба да е над 5.1 @eli25 претпоставувам затоа ти рекла матичната да намалиш благо.
Да споделам искуство за сидерал прашок за хемоглубинот... Пред недела дена ми беше 109,Денес 120...37+3 сум, докторот рече да земам малку за пред пораѓај да одржиме убава вредност.. Пријатно сум Изненадена.. Многу се вкусни, како магнезиум директ се ставаат во уста...
Срцка што е тоа? Јас имам проблем само со хемоглобинот, малку под граница ми е, а никако да најдам нешто за тоа, сите препарати се претежно за железо.
И мене ми беше под границата од 110(109),а железото 11..и докторкава на одделот ми ги препорача конкретно овие... Вториве на првава слика... Една кесичка на ден, една е 50 ден... Ама за недела дена 120ми е хем..