Провинцијалци и Граѓани на метрополата

Дискусија во 'Канта' започната од LivingGlam, 4 октомври 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Да си ми жива и здрава :bow::bow::bow:

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.972
    Допаѓања:
    13.724
    Па со врски мила дошол да биде доктор, а нема поима од живот. Јас знам многу од Охрид, се прават еве што сум, као најучени. Па што не седат таму ако се нешто вауу, а не во Скопје се к.....

На cresa-jagoda, ivi1987 и fina erika им се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    :D:D:D Да не се пронајде во муабетот???:hai:

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Интересно е што, дур се трудите да си го одбраните достоинството демек, од пар форумски „грѓани на метрополата“, и самите вие се изнатрескавте за скопјани и градот и што ти не. :)
    Е, тоа ти е Македонија.

На kukla21, Victorian, Jason123 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    77.458
    Нема зошто да се пронајдам. Само ја гледам твојата култура на кое ниво е. ;)

На Victorian, CameliaMiller, YoungandBeautiful и 2 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Исто каква што е и вашата култура.Сте се собрале,се браните меѓусебно како волци во чопор и вреѓате,а после ако нешто некој реално пише или прост пример од секојдневие се вреѓате.ЈАс незнам како може да се вреѓате ако ете не сте такви.Не треба да допира до вас а не па да паѓате у несвес.

На cresa-jagoda и fina erika им се допаѓа ова.
  7. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    77.458
    Твоето навредување не се споредува со никого. Тоа многу зборува за твојата култура. За мојата култура разгледај дали некого навредив. Жал ми е што ќе те разочарам ама воопшто не се пронаѓам во ниеден коментар.

На Victorian, Annath, realGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Исто и за повеќето во темава.Незнам ни зошто ме цитираше ако не се пронаоѓаш во моите постови.Ако не допира тоа до тебе,едноставно продолжи со читање и толку.Никого директ не навредив,никого не посочив,така да не ми е јасно зошто рипате.Свесни сте сите дека такви работи по фирмиве постојат и пред очи ни се случуваат,некој ќе излаже ако каже дека немало или не видел.А ако реалноста некого го навредува или повредува не е мој проблем.
    Јас кажав дека Скопје се гуши од народ,сите почнаа да ме ругаат и плукаат по мене,па дури и да ме селат.Не иде така...

На cresa-jagoda и fina erika им се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    Јас колку што видов, сама кажа дека сакаш да одиш во странство. До душа, ве мешам со другата членка со која држите исто ниво, може таа беше...

Не, скролнав, ти си била - сама рече дека сакаш да одиш.

Патем, која реалност треба да навредува? Таа со твојата измислена Кавадарчанка во минич? :D

На Victorian, Annath, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.223
    Допаѓања:
    81.770
    Другата членка продавала станови.
    А види мајката, смета кога пред нос ти се мота провинцијалка (изразов, продолжува да грми), а не смета кога истата таа сака да си купи станче откај тебе, оти нели ти полни џеб.
    Е тоа е тоа, што да се каже повеќе. :D

На Victorian, Annath, *Amethyst* и 8 други им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Точно како ме запамти повели ако сакаш имам и за тебе прашање е дали ти имаш за мене

12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    78.113
    Кажи и на членката дека такви како неа во странство не ги прифаќаме.
    Нека си седи во Скопјето и.

Такви простотилуци само на Балканот се слушаат. Дека им ги земаме метрополите.
    Иста приказна е во Бугарија. Софијанци најјаки. А леб јадат од нас провинцијалците.
    Ако некоја е толку способна, ќе си најде сама работа, нема да се плаши од нас провинцијалките.

Многу е лесно, тато носи мама меси. Имам диплома, јас тоа неможам да го работам.
    Родителите им изградиле дом, им ги плаќаат сметките, после ќе наследат се на готово и ќе се прават госпоџи, да неможеш доброутро да и речеш.

Пробијте се сами низ животот, а не некој да ве гура цело време. Па и ќе вреѓаат бе...

Ццццц

На Victorian, Annath, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Леле извинете ме ама морам да искоментирам.
    Се гледа до кај сме дојдени... Страшно. Народ ли сме бре, меѓусебе ќе се изедеме. Срамота е ова. Како бре не ве мрзи да пишувате и да плукате по некој кој не го знаете? Не разбирам од кај вие сте повеќе од некој што е од друг град или село или што и да е? Одете у друга земја да видиме дали ќе ве третираат како граѓани од прв ред, пошо нели тука не е ок.
    Сите сакаме исто. Сакаме да имаме нормален живот и ако местото не нуди ништо, нормално не сите сакаат да заминат во странство и доаѓаат у Ск не дека е прекрасно, туку имаат поголем избор и за работа и за живеење и за се.
    Мн ограничени сте за некои работи.

На Annath, Rama, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.223
    Допаѓања:
    81.770
    А ти си била значи.
    Си го обезбедив јас моето, немај гајле ти за мене, нема што да се прашуваш такви небулози и да потценуваш покрај тоа. :)

На Victorian, *Amethyst*, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Јас поделбата ја осетив на своја кожа и многу непријатно чувство ми беше. За последиците не би да зборувам ама тоа многу говори за некои луѓе. Не сакам да генерализирам, не се сите исти. Ама до толку да има злоба во некој и при тоа јавно да навредува некој друг треба стварно нешто да му фали. Да тешка дијагноза е тоа. Најтрагично или најсмешно беше тоа што таквите коментари доаѓаа од страшно искомплексирани и приглупи личности. Цело време редеа бисери сакајќи да се прават паметни на час и да постават некое прашање. Не спуштајте никој за да се издигнете. Па тие стандард муабети им зимале дечковци, работа, па не бе со вас огорчени ќе бидат, ги жалам тие на кои ќе им паднете дома.
    Јас сум горда што сум добро воспитана и имам всадено манири кои вие за цел живот нема да можете да ги имате. А и добри мотиватори знаат да бидат ваквите луѓенца, на некој начин благодарна сум им.

На Victorian, *Amethyst*, forumce и 4 други им се допаѓа ова.
  16. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.942
    Допаѓања:
    36.876
    Леле низок удар. Срамота :x Се спушти на многу пониско ниво од нивното.

На kukla21, faye, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Извини несакам да се мешам во дискусијата но некој некого во животов мора за нешто да го гура тебе твоите родители ти понатака твоите деца итн.итн. верувај ми никој во животов за ништо не се снашол сам за се нешто ти требаат врски било во болница, било во некоја установа и да не редам сега а ако се вработиш во некоја установа сите знаеме како оди тоа или ќе имаш партиска книшка или некој друг ќе брка работа да се вработиш.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Навистина ли? Пониско и од она одите со деколтеа и миничи и алудирање на тоа дека со курвање некој добил работа?
    Не сакам да сум дрвен адвокат, ама навистина, искрено, што е пониско?

На Victorian, Rama, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  19. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Па јас не те цитирав тебе од кај знаеш дека за тебе мислев

20. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    13.333
    Не ме интересира кој од каде е, од што е и што прави во Скопје, ама живци ми се корнат и се расправам кога ќе слушнам дека зборат на дијалект во некоја институција па уште и се вреѓаат што не ги разбираш. Без разлика дали било болница, факултет, судница, банка... Треба да се збори колку толку литературно македонски зошто не секој ви го разбира дијалектот, да богатство е ама малце исаф.. Преку тоа не можам никако да поминам. Сите си доаѓаат според потребите и интересите, кој подобро знаење (факс/средно) кој работа така да воопшто не ми пречат.

На kukla21, cresa-jagoda, faye и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.