Тие што не се целосно, не се воопшто, или имаат непознат статус оваа недела се 76,4%. Останатите заболени се со две дози. Или вкупно од почетокот на епидемијата до сега од 1285 заболени 978 се невакцинирани, со една доза, или со непознат статус , останатите со примени две дози. Секоја недела детално објавуваат на www.iph.mk
Дали знаете дали во 88 година се примало и втора доза на МРП вакцината? Кај мм на работа имало работничка со сипаници, сеуште не знаат дали се морбили или варичела. Немам вакцинален картон на мм. Јас сум 91 и во книшката ми пишува дека имам примено 2 дози. Ама се мислам дека во тоа време се само со една доза. Мн ми е страв за бебка.
Како лесно викаш абе декларацијата е проблем, вакцината е ок. Ова шеќер ли е па ајде згрешена е декларацијата, алооо за вакцини се работи! Нешто што го вбризгуваат во вашите, нечии деца. Како тоа уште ние криви оти ако ги уништеле ќе сме зборувале зошто ги уништеле, ако не ги уништеле зошто не? Се извртува вниманието од главниот проблем-згрешени декларации или вакцини со поминат рок-сеедно. Ова е добра пропаганда? Па не смее вакво нешто да се дозволи во нормална држава не треба да дозволат да испадне некоја глупост за нас да ни ги отворат устите.
Дотолку повеќе сомнително е што не дозволија присуство на прес на уништувањето. Прашања еден куп. Се е пари. Затоа довербата е на никакво ниво.
A 89 imalo li i vtora doza? Inaku mislam deka ne se unisteni vakcinite. Mislam deka rekoa ke gi cuvaat radi istraga na obvinitelstvoto. Koj gi znae i taka e sve za pari, nekogas si pomisluvam deka se prepakuvani i pak vo upotreba, zosto neli navodno samo rokot na deklaracijata na kutijata e gresen, ne na sisenceto. Daj Boze da gresam.
Citiraj me ili tagni me barem koga pisuvas mene Kako sto rekov toa e moe mislenje, a za drugo koj sto saka neka si misli. Od vakvi azdai od politicari covek se ke pomisli.
Јас сум 87ма и 2 дози ми се запишани во книшката. И плус една примив во 2009 кога имаше многу заболени од заушки.
Вакцините ги вратија во магацин, не ги уништија. Според мене се пуштија пак во употреба со поправена декларација. Не дискутирате воопшто фер, обвинувате а ги правите истите грешки.
Од муабети по градов ... таа декларација воопшто не била на МЛ. Подметнати, презалепени декларации за "виши" цели. Колку е точно, не знам.
А да подзапрете малку со теорииве на заговор? Темава е прилично сериозна за така од ракав да си вадите теории.
I cudno e sto se izbrisani site natpisi od net za aferata so pominatiot rok. Bas pred nekoe vreme barav nisto ne najdov, osven nekolku statii na albanski. Stvarno se nadevam deka seuste se cuvaat vo magacin. Nikogas nikoj ne gi videl, na nikoj ne mu e dozvoleno da gi vidi, slika, snima i sl. Pa prvo ke gi unistuvaa, pa ne gi unistuvaat. Pa izlegoa vakcini so rok do 7mi mesec, a neli bea so rok do maj. Mnogu, mnogu cudna izleze cela rabota. Pa mislete si deka se e teorija na zagovor. Gospod neka ni e na pomos samo.
Секакви муабети се раширија. Баш затоа што здравството цути. После паднала стапката на ваквинирани. Е да се чудиш зошто.