Еден кој е насекаде со Филипче, избришав и поправив што пишав за ете да не се препознае можеби и тој тука Башка и вакви информации брзо се дознаваат. По тв за се и сешто знаат да кажат и да наведуваат па одкако и министеров се зараси само пуштаат информации колу вкупно на инфективно има регистрирани а за Филипче никој ништо не кажува. Како да го кријат.
Оти е вакциниран само со една доза изгледа. Кај смеат да кажат дека министеров не е вакциниран. Шегата на страна, не е убаво да се пласираат информации од меѓусебни муабети. Ништо лично.
Затоа избришав и поправив тоа што пишав Ама и овие по клиника не е убаво се и сешто да изјавуваат по тв, а кога некој кој има висока функција не го кажуваат дека е и тој меѓу заразените со морбили ...
Е уште фалеше Филипче да ги фати, по циркуз од ова не можеше да биде, оф боже Господе каде живеам. Богами на ваква (анти) кампања и јас би се подразмислила дали да вакцинирам, не бе ние за држава не сме, а подобро и што пиша членката, секако ќе се дознаеше, не можат месец дена да го кријат него, работава е не знаеш дали да плачеш или да се смееш.
Алелуја за мислењево! Крвната слика е преценета, според мене. За се нешто, боцни дете. На добар дијагностичар не му треба крвна слика, според општа состојба и со добар преглед на детето ќе даде дијагноза.
Само што се поретко се такви добри доктори ( чест на исклучоци ) па тогаш најверодостојна ни е крвната слика.
Дали тоа значи дека германскиве педијатри на пример се добри? Педијатарот ми рече дека ако јас не сум сигурна ќе направиме и крвна слика пред вакцината. Значи не дека не може крвна слика во Германија, ете може, ама сметаат дека нема потреба и не е задолжително крвна слика пред вакцина.
Во тој случај џабе ќе ти биде крвна слика,ако докторот не е добар, многуверојатно дека нема да ти даде добра терапија. Да не зборувам дека крвната слика често знае да не покаже ништо, а сепак да има некој процес во телото.
Neka izleze sea Filipce neka kaze dali e nevakciniran ili pak vakcinite ne sozdavaat dozivoten imunitet!
Сѐ дури не излезе во медиуми министерот да потврди, или да одрече, вакви муабети се сведуваат на рекла-казала. Во секој случај, и да фатил морбили, може ова ќе му биде животна лекција да се вакцинира навреме
Da, da, taka toj ke sheta nevakciniran a ke gi ubeduva citaj "prisiluva" site da se vakcinirat. A pozadinata na se e sepak politicka odnosno pretstoeckiot tender od 11 mio Eur kojsto i pilinjata znaat koja firma bliska na Filipce ke go dobie. Pa zatoa treba da se potrosat sto pobrzo vakcinite, da se trgne Makedonijalek od igra itn itn. Zalno no vistinito vo nasata cudesna zemja se se sveduva na kriminal i koj poveke da ukrade. A btw rokot na momentalnite vakcini e do 05/2019 kojsto po nekoja preporaka bi trebalo da pocnat da se povlekuvaat 6 meseci pred istek na rok.
Во оваа држава вакцинцијата беше и е, задолжителна. Сакаш да кажеш дека е измислена епидемија така, за да се потрошат вакцините,а логикава не ви налага дека и не мора да се потрошат? Може да се фрлат. Само денес се хоспитализирани 6 деца со тешка пневмонија предизвикана од морбили.
Во мајчински муабети има пишано една членка го вакцинирала детето со петтовалентна со рок до 03.2019. Според мене премалку. Не знам за повлекувањето како оди, но ете со уште два месеца рок сеуште ги употребуваат.
одма ќе екне веста ако е заболен , и по социјалниве мрежи ќе летаат коментари секакви , ама ништо нема , а да го скријат тоа тешко. Ќе чекаме министерот да свати да си а науче лекциата па да почни да делува реално ахм слабо, тешко нас Николче да си се врати за министер поарен си беше
Еве за што зборев https://opserver.mk/stav/d-r-mitov-...eka-zagadeniot-vozduh-i-autizmot-se-povrzani/
Затоа реков, ќе чекаме. Тешко дека ќе скријат ваква информација. @anastasijaki Инаку што се однесува до рокот, ако е до март, тоа значи до последниот ден од месецот, а сега сме февруари. Не може да ја сметате вакцината со поминат рок. Или што? Регуларно си е. И во март е со добар рок до последниот ден од месецот. Истото важи и за лековите. Што е премалку не ми е јасно? Како може да има рок до март, ама треба да се користи до кога, јануари? Рок си е рок.
Малку ми е нејасно со тендерот. Тендер ќе имаше и без прогласување на епидемија - секои две години има. Ако не се употребат вакцините ќе се уништат, и онака рокот им е до мај или јули, не е дека им треба плус оправдување. А дека има заболени повеќе од вообичаено, има. Колку и мене проблеми и дилеми да ми отвори забраната за носење невакцинирани во градинка, бројот на заболени ќе беше поголем без таа мерка. И не е ова во одбрана на Филипче, не го бива.
Знам декс е до последниот ден од месецот затоа и пишав два месеца. Пред една година кога овој период барав одредено сирупче за апетит во сите зегин (бидејки само таму го има) беше повлечено, рекоа со краток рок е од уште некој месец и затоа е повлечено.