Анастасијаки јас од Зегин имам купено сируп на 50% попуст затоа што имаше траење уште еден месец. Да, може има таков закон, да, треба да се почитува, но рокот е од производителот и не е штетно да се користи и месец порано. Затоа реков, не ги паничете мајките непотребно. Навистина не е во ред. Без разлика што не вакцинирате, не се во ред вакви дезинформации.
Da, tender ke ima. No pri sekoja nabavka se pravat seriozni planiranja za koj broj vakcini ke se nabavat. Ne moze da platat za nabavka pa za unistuvanje pa povtorno za nabavka na novi. Sekako i za sledniot tender ke treba da ima izdrzana osnova da ne se namaluva brojot na novite vakcini☺.
Извини, какви дезинформации ширам? Дезинформација е тоа што пишав членка вакцинирала со вакцина со рок до крај на март. Не е. Дезинформација е што мислам дека е премалку. Не е. Тоа е мое мислење кое и не мора да е точно нели. Дезинформација ли е тоа што сирупот никаде го немаше патем золва ми работи во зегин( не во аптека) и откако никаде не го најдов она се заангажира да дознае зашто го нема. Дезинформации шири Менче Точи која го пишала тоа, а @verba ги пренесе тие дезинформации. Никакви дезинформации нема од моја страна, само изнесувам мое мислење и дискутирам. Ама изгледа забрането е за оние од "другата страна".
Јас пред нова година барав едни суплементи низ аптекиве што нигде не можев да ги најдам, беа на акција 1+1 и одма се распродале, за на крај во една аптека да ми каже вработената дека тие и така имале рок до 1ви јануари За кој закон пишува Точи, би сакала да прочитам, чудно ми е да се уништува лек пола година пред да му помине рок
https://m.off.net.mk/zhivot-i-zabava/zdravje/mitot-za-rokot-na-traenje-na-lekovite Еве еден текст за роковите... Секако дека ништо по изминат рок не би конзумирала. Но, до самиот ден, односно рок, производителот гарантира дека лекот ќе делува. Па мислам дека вакцините се ок. Доколку се нели соодветно чувани. Мене повише тоа ме копка, него ли рокот.
Mesate babi i zhabi. Dali e sirup, cokolado ili alva, trgovcite go pustaat na akcija koga rokot e pred istek so cel zalihite od istiot proizvod da bidat prodadeni bidejki potoa e zabraneto da stojat na raft i da se prodavaat. A ne dokolku ima rok do maj smee da se konzumira do mart
Го видов и јас на ТВ човекот нема морбили, трач е. Како бе вчера 11 заразени??! Јас се надевав дека стивнува
Ние денес ќе одиме кај матичната па ќе видиме дали ќе даде зелено светло, што чисто сумљам, поткашлува. Она додуше вака општо е супер. Него никако не стивнува ова Страшно!
Вчера бројка не кажаа, ќе видиме денес. Се надевам ќе се намалува. Факт е дека не се зборува толку, но така е со секоја тема кај нас.
Ама ова е битно за сите, ако нема веќе пријавени да броиме 2 недели по последните и ако нема значи може да се движат невакцинираните без страв.