Пред две години немаа памук и фластер, среќа носам со себе детски фластер секаде, па тоа ѝ ставив. Само ја прснаа со алкохол од шишенце пред да ја боцнат. Не ме чуди, ни сега да немаат маски.
Ај не го тупи сеа. Крвна слика мора да направи. Што да прај? Ванземаљци да викне? Кај и да отиде ризик е. Повеќе шанси има во амбуланта да фати нешто неголи дома.
Да, подобро да одам во амбулантата кај што живеам, мм во кола со малата ако има некој ќе чека. И одма резултати даваат.
Не е тупење. Во ваква паника добро човек на се да мисли. Јас уште на врата првен во веце би ги пратила раце да измијат и маска нараквици во ходник би им дала. Стравовите се реални во случајов. Ништо не шкоди да си биде малку претпазлива.
Ти најдобро си знаеш јас само предлог дадов. Ако имало дете со морбили во амбуланта сигурно ќе се зарази. Дома нема да ви донесат ако се вакцинирани сестрите а реално повеќето се од повозрасните.
А еве само давам друг пример. Ако малата ми настине и мора на преглед, што би правела? Морам да одам во амбуланта. Онака само го кажав ова.
Блек, не знам ни јас колку пати ги однесов за кс и брис минативе два месеца. Дали така се погоди, ама во Авицена Аеродром немаше воопшто гужва. Немаше ни луѓе нешто. Ние излегуваме, други влегуваат, шо е сосем океј. Искрено, јас би одела во лабораторија, само затоа што одма ја ставаат крвта на испитување, а за транспорт некако јас лично сум скептик. Не дека сум во право, ова само мое лично видување.
При транспорт на крвта ништо не може да и се случи. Серумот таман ќе се одвои и ќе се стави во машина за отчитување
Во Јане сандански не сум видела да носат маски ни ракавици да стават (ова пред 3 год), за сега не знам како.
По сето ова треба да се проглади епидемија во цела држава Градинки школа се да се затвори 3 недели о да се ограниче движењето на најнепходно Знам дека е птемногу ама и ова не е наивно за така да се понашаме Јас сум против вакцинација на моите деца пошто имаме историја знаат повекето од вас Ама не се дрзнувам на некој друг ум да давам а за моите да Рипнете ми слободно кој сака ке се сменимр