Прогласена епидемија на морбили

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 јануари 2019.

1. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Точно. Друг начин за крвна слика нема како да му направиш. Дома да дојдат еве ти вика во хаос се деновиве тешко. Ама еве сеа шубе ме фати искрено :|

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    13.690
    Abe draga ako e sudeno I doma moze nekoj da gi donese, neli(ne daj boze)? Jas eve so nokji ne spijam, mislam se na toa. Duri gluposti sonuvam. A maska nejke? Jas sakam da probam da I stavam.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    3EB9E1D7-32C4-46E6-9F62-A191A63BDE77.jpeg
    Ни маски за загаденоста нејќе а не па ваква. Секакви купив детски и пробав и џабе урла.
    Инаку еве ја к.с. сега идеме накај матичната. Црп за 1ч ќе е готов.
    И што мислите за к.с. вие кој сте поискусни. Е за денес за вакцина ММР или не?

4. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Не ти се нафрлам, те цитирав културно, зашто ти си пишала изворот и ширењето е Козле. Под претпоставка и дека изворот односно прв појавен случај е Козле, за ширењето се виновни антиваксерите. Да имавме поголем процент вакцинирани, немаше да се случи ова што се случи. И тоа е факт! Невини дечиња кои отишле да се лечат од едно, настрадаа од друго, за што дирекно одговорни се антиваксерите. И во Козле некое детенце гo донело вирусот, сигурно не се створил таму. Така да, како и да вртиш, очигледно каде е вината.

Последна измена: 11 февруари 2019
    На oblace1, NarCis@, calliope и 12 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.163
    Допаѓања:
    124.608
    Голем е мојот,година и пол :D
    Инаку други прегледи имаме да беше рутински немаше да се замарам .
    Помислив на маска и јас ама нема шанса да ја носи.

@lovestoneddd па еве вчера бев во сити незнаеш вриеше од бебиња од Косово, а имаше и големки. Очигледно памет некој нема.
    Штом така, некој нешто нека превземе незнам што да кажам

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.625
    Допаѓања:
    17.579
    Јас бев прошлата недела во Авицена а претходно телефонски ги прашав дали може да излезат надвор да му земат брис на бебето зошто има само два месеци и рекоа не е проблем.Кога отидов таму друга приказна неможела она да излезе јас да сум влезела.Ок фрка ми беше побрзо да се направи брис па влегов.Таа уште дрска навредена а на неа нит маска нит ракавици.Фино лепо и реков дека мене не ми е тешко да влезам ама во време на грипови и морбили не ми се влегува внатре.
    Ок било не било фрка цел ден и бил отворен прозорот се луфтирало.Многу несериозно од нивна страна.

7. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.647
    Допаѓања:
    140.781
    Spored mene e ok

9. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Еве сега кај матичната Кристина ( Ложанковски ) бевме на контрола пред вакцина. Крвната слика рече е супер, го прегледа океј си е и ни даде зелено светло за вакцина. Ми објасни и одговори на све што ме интересираше околу реакциите и симптоми после примена вакцина и сеа сум Cool :lol:
    Сега ми заспа во кола па да не го будам ќе е нервозен :D ќе го остаам да поспие малку во кола и ќе влагаме на вакцина.

На Надежна, eli25 и kikin им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.914
    Вака океј е се. Во Ремедика ли е ова? Како е со гужва таму преку ден? Ние правевме скоро таму, ама накај 18ч.
    Едит: Извини сега проверив крвна слика, не било Ремедика...

11. Pcelka1315

Pcelka1315 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    1.813
    Не се криви антиваксерите туку криви се тие кои шетаат деца со вирус, криви се тие кои на клиника заболени деца ставаат во соба со деца кои се лечат од сосема трето и т.н.
    И да бидат сите можни деца вакцинирани сепак ќе има морбили или варичела,а за да бидат сите деца вакцинирани тогаш ќе треба со подобри лаги да ни ги тргнат сомнежите, дека и ние што не смееме да вакцинираме вакцините би биле безбедни.
    За дечињата кои за жал починаа и докторите кажаа на тв дека не смееле од здравственни причини да бидат вакцинирани, а за бебето од 6 месеци кажаа дека за вакцината било премногу мало, и заболело на клиника додека се лечело од пневмонија.
    Така да докторите се криви бидејќи не ги сместуваат дечињата од белодробни заболивања во посебен одел, а дечињата и др. пациенти со морбили во одел каде има сигорна изолација на страна од др. пациенти.
    На клиника да има хигиена и закон како треба докторите да се однесуваат при епидемија и општо до ова немало да дојде.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.163
    Допаѓања:
    124.608
    Криви се и они
    Таа групата здравје со игла не влегува,треба да се забрани

На M&M, Coco31, Amellie13 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.918
    Допаѓања:
    36.766
    И кривично да се гонат :!: :devil:

На oblace1, JuLleE, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Aj te molam pisi sto soveti ti dade,mojov maticen e tolku skrzhav na zborovi sto nit sovet mi dade nit krvna slika,rece nema nikakva potreba od toa :(,dade samo zekeno svetlo po negoviot pregled rece ajde odete stavajte vakcina i toa nikakov sovet,te molam daj nekojnsovet sto vi rece vas maticnata :(

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.163
    Допаѓања:
    124.608
    Смени го.Направи си ти крвна слика ако треба и 200 ден плати приватно

16. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Состојбата во здравството е ваква во последните минимум 20 години, условите во болниците се тие истите. Зборам во однос на нехигиена, некористење на заштитни средства како ракавици и маски, сместување во иста соба на дечиња болни од сосема различни болести исл. Капацитетите (материјални и персонал) се исти. Да било тоа проблемот епидемии со години наназад ќе не’ косеа.
    За мене лично на друга страна е коренот на проблемот.

На Coco31, duffi, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  17. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Ми кажа дека до сега чим од ниедна вакцина немал реакција да не се плашам голема веројатност е и од оваа да нема. Објасни дека кога после вакцина качува дете над 41тт тогаш може да се активира некој ген кој е носител на некоја болест или што и да е. Тоа никој неможе да го знае. Но, дека со вакцина се заштитува. Да очекувам благо покачување на тт и мал осип дека може да појави од 7 до 10дена, а може и ништо да нема. И уште нешто објаснуваше ама искрено синко му беше време за спиење и беше во не баш најдобро расположение и не баш све ја ислушав.

На Coco31, duffi, Надежна и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    За последното, третото бебе пишува дека немало други заболувања, само морбилите,

@yarre и поанатаму ли сметаш дека морбилите се обична детска болест?
    Следно очекувам да чујам дека и пертусисот е обична кашлица како она грло кога те боли.

На Amellie13, Pcelka1315 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    Со двајца генетичари имам зборувано, вакво нешто ми немаат кажано, во однос на тт и активирањето на некој ген. Наредна прилика пак ќе препрашам, ако може да ми објаснат.

На ada21, Cka и sofi2107 им се допаѓа ова.
  20. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Da ti kazam,si napraviv,si plativ privatno nit upat mu baram nit nisto,stom ne dava dete vo kola bocnav sega cekam rezz od k.slika i stavam mmr,glupav me nakrena za gjabe