Liliboz, razgovarav so maticnata mi odgovori so neznam sto da vi recam odgovornosta da ne bide na nea. Aw-aw dali ke ti bide tesko da doznaes dali detenceto na drugarka ti pred vakcina primilo nekoja zastita kako na primer dijazepam ili nekoj drug lek, bidejki nie mora da koristime dijazepam do 7 godini pri sekoja pokacena temperatura nad 37.5
Мајка. Конултирај се со лекари имунолози не знам професионалци во проблематиката .те молам немој да слушаш и бараш совети тука од жени на форумов за комплексна проблематика. Најдобромислено ти го пишувам ова мила поздрав.
Денес бев на детска хирургија со дете, да да, една недела окапав по лекари во среде две епидемии, детска хирургија беше по сите правила и прописи и сум ПРЕзадоволна. Маски, ракавици, ред, дисциплина, секоја чест!
Drugarka mi dava diazepam na temperatura po visoka od 38.a pred vakcinata ne mu dade nisto. Pred dva dena go vakcinirale, vo ponedelnik. Ako slucajno i kaci temperatura ke dade kako i sekogas. Neli reakcijata e posle 7miot den od ovaa vakcina. Konsultirajte si se so maticniot pedijatar, pa ke videme toj sto ke vi kaze. Detenceto primase i flixotide, pa go prekina tri nedeli bese bez nego, go vakcinirale, pa posle dve nedeli pak ke go prodolzi flixotideto. Toa i bese daden sovet od pedijatarot vo Kozle.
Пак ми е нејасно. Вика ќе живее х часови во просторија ако нњкој кивнал и сл. Вика вирусот ќе живее на површината на предмети или воздух. Нели може јас со мојата облека да сум предметот? @Ano ќе ти покаже антитела, ако имаш.
Може, логично размислуваш, иако додека дојдеш до дома од заразена просторија, ќе се излуфтира тоа. За секој случај, мора миење раце и пресоблекување. Јас сум ептен исплашена, ама ептен.
Прочитав во меѓувреме и видов дека го прават во Авицена, па план ми е утре сабајле во 7 пред сите да го направам. Благодарам на инфо.
На детска клиника не примаат, се се презакажува, ама на детска хирургија примаат. Со построги мерки ама примаат. Јас за дома купив пола литар алкохол во туба со пумпица го ставив, дома да се бришеме на секое влагање и излагање, на страна од миење, сега дополнително морам и ради ситуацијава со курето на малото. И на работа награбав литарска туба со пумпица антисептик гел, ја ставив на биро кај мене, дека од тука проаѓаат сите и да мачкаат раце. Кај нас на работа хигиената е 0 здравје, сапун користиме еден никаков и тој го разредуваат со вода, па вака... Јас искрено повеќе се плашам од грипот, не дека морбилите не се опасни сами по себе, ама грипов е опасен, пола фамилија ми е болна од грип и сите се залегнати и многу тешко прележуваат.
Нема информации, сега медиумите се насочени на авобуската несреќа. Најново што читав дека во Бугарија 5 случаи се појавиле.
Денеска се сретнав на улица со пријател. Има 3 деца, најмалото има 5 години, другите се поголемки не знам точно колку.Ми вика хаос бевме периодов по болници, малиот фати морбили.Викам како е сега, вика добро е ,поминаа, имаше компликации ама помина се,добар е сега дома сме. Викам а вакциниран ти е за морбили? Ми вика да бе ,сите ми се вакцинирани. Не го распрашав повеќе. Само сакав да споделам.
А другите фатиле??? Фала му на бога што се завршило добро.. само со лесно на поминува, но мое миеслење штом така поминало со вакцина замисли како ќе било без. Никој никогаш не кажал дека вакцината штити 100%, но велат дека ублажува. Само да се заврши ова за брзо време, да не страдаат више дечиња, се да се врати во нормала.
не другите не фатиле воопшто. не сакав да го прашам до какви компликации дошло, на улица се сретнавме, ама важно добро е малото сега.
3ца нови јас што ги знам се заболени. Вакцинирани се. Нема на тв ама еве денес дознав во понеделникот им утврдиле.