Прогласена епидемија на морбили

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 јануари 2019.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.418
    Допаѓања:
    22.665
    3 недели бевме дома после вакцина.
    Не, не умирале порано, смрта сега 2019 ја измислија. 20190304_131612.jpg

Последна измена: 4 март 2019
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.925
    Допаѓања:
    36.777
    Ова доктор ти го кажал? Да си ја искине дипломата.

На ivi1987, tamche995, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Pcelka1315

Pcelka1315 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    1.813
    Доктор исто и мене така ми кажа.
    Првото не смее да ги доприми наредните дози на МРП што следуваат бидејќи имам две деца невакцинирани дома, освен ако го тргнам 14-15 дена од братчињата додека да прошол периодот на имунизација бидеќи можел да ги зарази нив.
    Епа немам памет веќе :|

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @Pcelka1315 не се повеќе наредни дози, една е на 13 месеци, друга на 6 години. Небитно, мислам имаш примери тука на деца вакцинирани дури дома имаат бебиња, и не фатиле морбили бебињата.

5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Ако ти е за утеха јас со колега за време на инкубација си се изгушкав поштено. Не фатив.

На fana, SwanMay, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Што е со докторите? Сите во некој new age фазон со совети што се косат со традиционалната медицина? Или Др. Хаус филм па ќе измислуваат топла вода?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    13.700
    Баш те мислев. Знам дека пиша за ова. Мило ми е што е се во ред :)

На SwanMay, TeddyGrey, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Ќути од ум се извадив. Детето негово не фатило, вакцинирано со една доза само зашто нема ни 2 год, а татково крш .

На SwanMay, happygirl, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.657
    Допаѓања:
    76.928
    Синчето ја прими кога малата беше 3м. Плус свекор, свекрва дома невакцинирани, а и золва ми со една доза, никој не фати морбили. Не ми се верува да е така, па ако е така епидемија ке има на секое... Еве и сега малата прими, секој ден е со баба и дедо, дури и деновите со тт кога беше, беше до кај нив доле на 1-3 саати, еден ден дури спиеше со баба и (дека бев сама со двајцата).

На NarCis@, Sexybaby86, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Pcelka1315

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    1.813
    Па баш затоа веќе памет немам едно од докторине што ми кажуваат едно од примери од родители.
    @kristina.k знам дека е така како што велиш ама ете некогаш знае и од памет да не извади нешто што ќе го слушнеме од доктор.
    Ќе се чуваме по дома и на страна од гужви додека да пројде оваа епидемија па повторно ќе разговарам со некој од имунологија па ако треба и тестовите ќе ги повториме и ќе видиме како ќе биде.

На mariz, mal.ecka и kristina.k им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    мене ми има логика и верувам во ова што ни го кажал докторот.

На Kaffe и Pcelka1315 им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Врска нема.

На CameliaMiller, fana, SwanMay и 3 други им се допаѓа ова.
  13. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Во ниеден документ нит научно е докажано дека дете вакцинирано со ММР може да зарази околина.
    Таман работа да беше така!
    Ќе не покосеше епидемија уште пред многу години па ќе немавме прилика вака да си типкаме по тастатуриве :D
    Еве го мојот денес 21ден од вакцинација. Со внуците е од првиот ден, ни еден не е вакциниран од морбили од нив.
    Па и со други бебиња беше во контакт. Таман работа да беше заразен :hai: имаше сеа да ги покоси најмалце 15дечиња од кој повеќето бебиња.
    Немојте бе вакви небулози да пишувате. Не е толку смешно колку што е трагично!
    И не, не верувам да ви е кажано така од педијатар! Така сте го сфатиле како што на вам ви одговара!
    Убаво си објаснуваат дека после вакцина, буквално секоја вакцина не само ММР дека имунитет опаѓа и да се внимава дете да не закачи нешто!
    Во 2019г покрај толку напредна медицина и технелогијава ... воопшто не е тешко да се прочита на гугле некоја статија и студија за поствакцинациониот период!
    После ММР вакцина нареден ден си се враќаат во градинка и школо деца. Не само кај нас туку во секоја земја е тој протокол. Таман работа да беа жива зараза тазе вакцинираните... ќе бевме преполовени на земјинава топка што од епидемии, болести итн!
    Еве не живи и здрави по дома, а и оние со кој беше синко во контакт овие 3недели.
    Не дигајте тензии нит паники не е етички нит човечки.
    Пред да се пише нешто, убаво е да се дознае/прочита нешто па да се расфрла со рекла/кажала приказни!
    Ова со дека вакцинираните деца со ММР се заразни произлезе од антивакцинерине и се рашири како вирус по социјалните мрежи.

На ivi1987, oblace1, pianogirl и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Pcelka1315

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    1.813
    Од памет не ми е истресено тоа ;)
    Не еден туку до сега по стар доктор ми има кажано и две сестри од кои едната сестра од пункт каде што вакцинираат, имиња секако нема да кажам.
    Да пишав глупости до сега немаше да се плашам и секаде ќе ги шетав децата :)
    Имајте убава ноќ ...

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    13.700
    Е како бе мајка нас не вакцинирале и нареден ден се нормално на училиште? Искрено мене ми е и глупост тоа две недели после вакцина дома во карантин, демек ќе се заразат други.

Последна измена: 4 март 2019
    На fana, Pcelka1315 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Па што не кажеш кои дпктори се? Некогаш е битно кој кажал.

На fana и Pcelka1315 им се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    има на инстаграм една мајка блогерка каде кажуваше дека детето дури после 5 дена после вакцина и дала реакција и кренала температура. Не можеш после вакцина да се понашаш ко ништо да не е и веднаш на школо или на шетња. Дете после вакцина се чува и се пази.

На Pcelka1315 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Сестра на пунк што работи? Нели самото тоа ти кажува нешто! Што учела и колку! Една обична сестра која ни допирна точка нема со имунизација и вакцини! Сега е таму, а за некое време може и на пункт на урологија да ја има :D и после може таму ќе делат мислења дека пенисот е еднаков на должина на носот на мажот :D
    Дај ти се молам! Само малку логика е потребно за да ти биде кристална јасна реалноста!
    Тој стар доктор кога последен пат излегол од Мк ? Кога бил на специјализација или на некој семинар? За што доктор е?
    Зашто и гинеколог неможе да дава мислења за 6тка заб и оток! Исто како што и семкар неможе да дава мислење за кременадлите!
    Се надевам ми ја сфати поентата!
    Ама ова веќе доаѓа како дијалог, сосема спротивно од монолог! Исто како со Јеховините сведоци да се објаснуваш за Библијата и Исус ( онака го лупнав ова, не сум верник ).
    И еве мој совет : Бидејќи викаш нигде не ги шеташ децава сеа во екот на вакцинации! Ич ама ич да не ги шеташ до нивна старост, нит у градинка, школо ни факс да не идат! Зашто дневно најмалце 5деца се вакцинираат 365дена во годината секоја година! И све заразни шетаат така вакцинирани и мама е.баваат на околината! Живи вирусчиња на две ноџиња се шуњаат (facepalm)
    И еве не кажувај имиња! Браво за тебе што и имиња им знаеш! Ја еве го 2г ничие име у диспанзер не знам ... минус за мене!
    Ама еве јас ќе дојдам со тебе кога сакаш па пред мене нека ти го кажат она за кое “тврдиш” дека ти е кажано океј? Ако ти држи муабетов ќе прифатиш! Ајде кога сакаш ќе идеме океј? Ајде биди до крај тоа што тврдиш дека си! Ајде ќе издвојам време и не се плаши поминаа 21ден од вакцината на детево па ќе мора со мене да го зеам!

На ivi1987, oblace1, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  19. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    не е пристојно да одиме против нечиј став. Секој си има свое мислење и на поинаков начин ги разбира работите. Тоа што тебе ти е логично мене не ми е и обратно.

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    13.700
    Јас ја пазев мојата, ама не ја чував во карантин. Не работам моментално, затоа не оди во градинка, ама да морав на работа, секако дека ќе мора во градинка нели. Не можеш три недели да отсуствуваш.