Интересна изјава од медицинско лице. Од тебе, ако не друго, очекував барем умереност познавајќи те како таква на форумов Ама кога ќе се спомне вакцинација, стануваш непрепознатлива и изнесуваш непоткрепени информации. Кажи ми те молам, имаш ли потврда за тврдењево дека цела зараза ја шири медицински персонал? Ти велиш невакцинирани не шират зараза, како тогаш најголем процент заболени се деца во градинка повеќето невакцинирани? Немој само да ми кажеш дека сите во болница се заразиле?
Мајка татко и дете се заразиле од докторка која имала морбили. Ова го знам од што се знам со нив. Друга фамилија исто така само детето не фатило. Матичната на син ми исто фатила морбили.
Ок. Ама дека главно заразата се шири од медицински персонал а не од невакцинирани е просто невистина.
Досадна сум знам ама за колешка прашувам. Дали и во сабота боцкаат во јане? Со близнаци е па тешко и е сама преку недела...
Doktorkta i medicinskata sestra se zarazeni od nevakcinirani deca. Vaka zarazeno medicinskite personal prenesuva na svoite pacienti. I se taka vo krug. Muabetot ispadna koj e postara jajceto ili kokoskata. Treba da si priznaeme deka site potfrlivme. I nie kako roditelji sto dozvolivme antivakserite da vlijaat na nas, i da ja odlozuvame svesno i bez pricina vakcinata, i medicinskite personal sto neuspeja ja se zastitni i sebe i svoite pacienti.
Бидејќи вие секогаш се и најточно знаете, ете вие кажете колку од вкупно заболените до сега се медицински персонал?
Целосно се согласувам дека медицинскиот персонал беше главен преносител. Бројките на заболени и местото на ширење на заразата оваа претпоставка ја прават факт,
Секој ден објавуваат колку случаи се пријавени дента? Ме интересира на пример во тек на последните 7 дена колку случаи дневно биле пријавени? Или вкупно за тие 7 дена?
@gjoker4e на неделно ниво. 109 минатата недела. http://www.iph.mk/informacija-za-sostojba-so-mali-sipanici-29-03-2019/
Реално до некаде така е. Докторка не знаела дека префатила од некое дете и минимум 10 деца прегледала во еден ден... А замисли во повеќе дена... Кој стапнал таму сигурно се заразил ако не бил соодветно заштитен.
Од презентираните податоци во медиумите, на социјалните мрежи се информира за честите случаи на заболен медицински персонал, на заболени деца болни од канцер кои на клиника добија морбили,. Ова беше на вести кажано!!! Го демантираше некој? НЕ, А одговараше некој? НЕ, Тоа е во ред според тебе? Се сметаш себе си за сериозна и професионална? Деца со церебрална парализа кои фатија морбилите одејќи на клиника за лекување... Одговараше некој??? На клиника цел куп претходно вакциниран персонал заболе особено на детска, за случаите за кои дознаа медиумите информираа...Зошто не се воведе мерка дополнително да се вакцинираат? Има многу невакцинирани и по школите но таму не се јави епидемија... Ги читам податоците од ИЈЗ. И бројките во ракав вртени. 89 % невакцинирани, непотполно вакцинирани или со непознат вакцинален статус... А колку од нив се невакцинирани, делумно вакцинирани или со непознат вакцинален статус не се раздвојува! Зошто? Па делумно вакцинирани се лица кои примиле вакцина... Зошто нивната бројка не се прикаже заедно со вакцинираните со две дози? Заболуваат и вакцинирани и невакцинирани... Фали искрен и професионален пристап!!! Фали организација и одговорност!!! ОДГОВОРНОСТ е непознат збор во нашето здравство.
не последните заболени туку сите заболени се возрасни и се медицински персонал. И од понеделник ќе се спроведе вакцинација на медицинскиот персонал. Во одделенијата примаат исклучиво итни случаи. точно,но од каде заболеле тие?
Требаше многу порано да се спроведе вакцинацијата на перосналот, сега има и во инкубација што се, а не се свесни и одат наа работа и пренесуваат на пациенти
Медицинскиот персонал е најризичната категорија!!! Зошто ги оставија невакцинирани по прогласување на епидемијата? За невакцинираните деца веднаш забранија да одат во градинка оправеа притисок да се вакцинираат. Медицинскиот персонал заволува најчесто на работно место поради непреземени мерки од надлежниот работодавач!!!