Прогласена епидемија на морбили

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 јануари 2019.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @marchi-cool со лесно ќе помине, не се грижи, се ќе е во ред. И поголем е и една доза примено, полесна клиничка слика, затоа и дома сте. Пази се ти и работете на кревање на имунитет кај двајцата. Консултирај се и со гинеколог за тебе, да не ти е мисла, а види и в книшка да не ти запишале на 4 години каква сипаница си прележала. И јас имам две прележано, ама нажалост само варичелата ми е заведена во книшка, а мајка ми само знае дека другата била ситна.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    Sitnata ko sto vikaat e rubeola. Rubeola prelezuvale pred 30 i kusur godini. I svekrva mi vikase prelezal sitna mm, i zapnaa morbilive, ama go najdovme kartonot od bebe uste i jasno si pisuva prelezal rubeola. Inaku 84ta ima zavedeno dve dozi mmr, t.e togas bila monodoza, samo morbili a posebna vakcina bila za zauski i pertusis. Taka pisuva vo kartonot kolku sto razbrav.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    @marchi-cool , многу ми е жал. Со лесно , најлесно да поминете а со оглед што е вакцинирано би требало да е така. Ми падна во очи дека во прво се прима втора доза.Треба точно на шест години, зашто има деца кои овој период полна шест, а ќе оодат на школо дури во есен . Син ми кога беше прво, како полнеа шест така на сите ни идеа покани одма на вакцина, а децата што имаа полни си ги имаа примено. Некој гадно потфрла во здравствово, нелој треба да понесе одговорност и не е од сега ова туку со години трае. Ова со морбиливе стана веќе хаотично, зар дома да се затвориме. Јас веќе почнав, за бебево ми е, за друго ништо. А ти колку што разбрав си бремена.Пази се и Господ да ве чува тројцата.

4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Или од градинка, ама најверојатно и кога сте правеле крвна слика пред 20 дена во лабараторија има префатено...

5. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    971
    Moeto koga bese prvo site zaedno gi nosea od skolo so ucitelkite i nie roditelite nekade pocetok na dekemvri. So ogled na toa deka generaciski odat od jan - dekemvri, imase decinja koi naredniot mesec pravea 7 god, Nikoj ne bese revakciniran oti na site im bilo kazano deka revakcinata e koga ke se trgne vo skolo. Pokani doagaa duri posle sistematskiot za decata koi ne se vakciniraa togas.

6. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    @marchi-cool Со помин, лесно да помине. Не се плаши, веќе е голем и со посилен имунитет сигурно нема да биде страшно.

7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    значи да им се чудиш на денешниве доктори. Ај што се со никаква диплома ама барем ќе речеш со искуство се,имаат од нешто појма. Ноќеска немаше тт. Сабајлево цело време се жали на грлото го пече во уста рилките отечени тек тук некаде бели полн афти херпеси... Гледам осип никаде. Аааа реков ќе ви се плукнам. Одам на матичен му кажувам се вика какви морбили вие не знаете изгледа што се морбили. Па дете од кревет не ќе може да мрдне температура 40-41 ќе има осипот трае минимум 5 дена. Гледа све детално вика коксаки вирус. Цел со афти со херпеси тт до 38. ни даде антибиотик појак и гел за во уста антибактериски не знам какви. Вика тој се жали од што не може ништо во уста да јаде морбилите немаат врска со тоа.

На Coco31, kikin, gjoker4e и 4 други им се допаѓа ова.
  8. stefanija70

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    971
    Marchi deka so vakvo zdravstvo samo Gospod da ni e na pomos odamna e apsolvirano. Drago mi e sto ste dobri. Ne se slagam deka mora da goris od temp 40-41 ako imas morbili ne samo od moj licen primer tuku i od mnogu drugi sto morbilite gi pominaa taka sega vo ovaa epidemija. Ama kako i da e toj osip ne se gubi preku nok vo nikoj slucaj. Koksakito isto moze da bide zeznato. Moite imaa osip okolu usta i na stapalata, vospaleno grlo i visoka temp. Ne bese bas naivno, ama kako i da e pominuva. Pozdrav za vas, opustete se sega!

На kikin, gjoker4e и marchi-cool им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    13.700
    Ccc, uzas. Kako I da e, milo mi e sto ne se morbili. So lesno da vi pominuva.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Реков јас не се морбили. :)

Со лесно @marchi-cool кисело млекце, нешто полеано нек јаде дур не минат афтите

На mariz, gjoker4e, stefanija70 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    А кај имало заушки? Пошо баш прашав на клиника и ми рекоа немало случај.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.031
    Уште пред да ја свртам странава знаев дека е грешна дијагнозата. Како бе така одма морбили? Кај се случува оваа глупост? Па за морбили треба да се направат испитувања, како така. Мајкава што ако беше трудна, што ако имаа мало бебе дома новороденче, значи не се нормални. Во 21 век, 2019 година, се прават ли вакви утки?!

На mal.ecka, kikin, ocicka2014 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Ехеее. Пред точно година истиов стрес у систина ми го направија.

14. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    баш прееска ми се јави учителката од градинка,јас веднаш вчера и кажав да внимаваат зашто моето е со симптоми на морбили така и ни кажаа. Вика сега проверувавме дури и во диспанзер се јавувале викаат детето редовно вакцинирано. Дали сме сигурни дека се морбили. Сирота се пресрамив,и викам ми ја згрешиле дијагнозата.
    јас се сомневав дека вероватно не се но ајде доктор го прегледал што знам јас повеќе од него. Со антибиотик витамини и пастили ќе тераме. Што да се прави. Ноќеска среќа не крена тт не е повеќе омалаксан повесел е само што послабо јаде

На gjoker4e и Black girl им се допаѓа ова.
  15. stefanija70

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    971
    Na sitel Stavric izjavi deka imale 3 slu ai na zauski navodno minatiot mesec ako ne se lazam. Linkot go ima na prethodnite strani nekoj staveno.

16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    За 2 дена ќе е ко ништо да не било.

17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Чудно. Зашто баш имунолог прашав.
    Инаку морбилите се намалени. Има ама не како што имаше по 10 случаи на ден.

На kikin, supergirlmb и marchi-cool им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ако не се лажам, мајката трудна е.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.031
    Бомбонка, стрес за џабе. Абе ај не се нормални!

20. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    да но сега реално секој родител труден нетруден стрес доживува за детето. На крај се помирив реков што и да е мора да го пребродиме. За на крај денес да се изнервирам уште еднаш бидејќи сватив дека сум се изнервирала за џабе.

На Coco31, kikin и kukla21 им се допаѓа ова.