@JuLleE 2009 беше епидемијата, јас тогаш имам трета доза примено, запишана ми е во книшка. Провери може има и кај тебе заведено ако ја имаш примено.
I mene istoto me interesira. Ja sum vakcinirana kako mala mislam na 7 godini ne sum sigurna, znaci pred 20 god. Sega sum 17 + bremena i mi e strav da se dvizam megju luge, a odam na rabota...
И јас одам на работа, се возам во автобус, одам во маркети... Како што пишаа погоре, може и во лифт да фатиш морбили. Ако може да се вакцинираме супер, ако не, ќе терам како досега. Не може да се изолираме скроз.
Треба да си покриена со две дози,смири се ,доволно си заштитена. Ако може некој од твоите нека оди таму каде што си била вакцинирана и нека го побара картонот за да бидеш сигурна и мирна.
Две редовни по календар. Една беше вонредна кога имаше епидемија на заушки. Не смеат. Исто и тие што планираат бременост, после вакцинација со ммр треба да чекаат неколку недели. Мислам дека само за доилки е дозволено.
Ана мислев на вонредната кога имаше епидемија на заушки. Како низ магла ми е дали и јас ја примив. Знам беше сабота, дека студенти. Ќе проверам баш утре. Во книшка неам ништо.
https://sitel.com.mk/morbilite-se-p...terenska-vakcinacija-vo-site-osnovni-i-sredni Теренска вакцинација од утре. Аман, не стивнува.
На линкот погоре од Сител така пишува. На друго место немам прочитано, треба да кажат подетално. Ќе прашам и другарка што работи во диспанзерот, би требало да се известени.
@Magic13 немој да си под стрес, штом научам нешто ќе ти пишам. Ако имаш две дози примено ко мала, треба да си заштитена.
Кажаа вакцинирани деца со две дози,заболени?!?! Зошто не затвараат школи? Нели штити вакцинава бар десет години. Со блага клиничка слика, ама заразуваат и други. Кај да бегаме , в планина најубо.Да,ја спомнаа и Битола на вести, досега немаше.
катастрофа а како теренски сите по ред ќе ги вакцинираат? ме интересира еден график како одеше ова од декември наваму, на iph.mk само сумарно и по недели, даваат, ако најдам време ќе нацртам на компјутер. Што чекаа до сега, и каде се тие што се смееја дека прогласиле епидемија.. Што беше и нејасно од друга страна зошто без мерки. Инаку за тие што се бунат за градинките, во Германија во Брандербург пред некој ден донесоа одлука да не примаат во градинка деца не вакцинирани со МРП. И тоа во земја каде вакцините не се задолжителни, и каде нема епидемија. Така да не држат вода муабетите од погоре.