Вакцинирани и се ама сега брзо, уште нема створено антитела. @Bibi30 нека испита игг да види дали е заштитен.
Ај едно прашање шо не знам кај да го сместам, ама поврзано е со епидемијава. Сте патувалеле ли сега скоро? Да не бараат потврда на граница за вакцина. Свеки мивика носи си црно на бело, на времето ја вратиле неа коа исто вака имало епидемија. Јас секако книшка ќе си носам.
Премногу витамини, повеќе на воздух излегувај, избегнувај гужви и собиранки со луѓе, изолирај се колку што можеш. ИГГ треба да биде позитивно
Знам , затоа сум на стенд бај. Еден период се опуштив кога немаше мн по тв за бројките, ама сега кога почнаа да зборат пак дека бројките на неделно ниво се високи, почнав да се изолирам. Е сега, прегледи на гинеколог и прегледи на мали кај матичен оти беше јако настинат,морав да ги обавам.
И јас денес со маска влегував по институциите, имаше превртливи погледи,ама ич не се замарав, битно ми беше доколку јас сум заразна,да не заразам и други
Мене веќе три месеца ме гледаат превртливо и ми се смеат некои, отрпнав веќе јас сегде со маска идев сега одмарам други ми пазарат Туки алишан маскава ефикасна заштита ли е? Имам неколку лекарски прегледа во мај па да не откажувам да идам со маска, ама па од друга страна како со маска на преглед кај доктор незгодно ми е за лабораторија гајле немам обавезно маска ама кај доктор..изгледа пак ќе откажувам
Оди со маска, иако е кај доктор, не е проблем,ако мораш да одиш-оди. Искрено не е 100% заштита маската, на 10-15мин ја менувам со пациенти