Друштво, Здраво Јас сум добитник на грантот , профактури однесов пред скоро 2 недели. Чекам исплата. Знае ли некој од вас колку се чека таа исплата? Фирми минсенјавуваат, профактурите застаруваат. Нерви се губат. Има ли некоја вибер група од кандидатите од оваа година каде што се споделуваат информации? Благодарам
Ako si otvorila namenska smetka si nosela profakturi u banka sose dogovorot od avrm bi trebalo da e se vo red. Proveri vo banka mozebi parite ti.legnale u smetka treba nalozi da potpises u banka
Завршив со наменските сметка, договорот и профактурите... Чекам уплата и да си ја подигам опремата од фирмите каде што е набавена. Мислев потоа треба да потпишувам во банка. Вие исто така сте добитник на грантот?
Ne sum dobitnik ama rab.smetkovodstvo pa poznata mi e procedurata . Proveri za sekoj slucaj u banka iako ne mora da znaci ama se zavisi i od bankata
Треба да и се јават од АВРМ дека парите се легнати на сметката. Кај нас така беше. @Arjanit2021 @mmilena.nbmm
Хм.. После тоа даваат месец дена рок да собереш фактури и испратници. Него, нека праша членката во аврм и во банка најубаво.
Vo banka od avrm legnale paritr garant zavisi od bankata . Nekoja banka so potpis na dogovorot i namenskata smetka nemas veke potreba od potpis na nalozi ama pak nlb banka dopopnitelno treba i nalozi da potpisuvas za dase realizirat fakturite
Е баш сум Нлб банка. Кога се отвара наменска сметка се прави траен налог и откако ќе легнат парите од грантот за 1 ден ги пуштаат на фирмите. Јас ништо не потпишував кога легнаа парите.
A ako zaboravila referentkata da napravi traen nalog togas parite ke si spijat so denovi na smetka i nikogas nema da se realizirat . So nlb loso iskustvo so grantovite preku avrm najloso najdobri se unibanka najefikasni za grantovite
Епа ја немав проблем со НЛБ, откако однесов профри и документи од банката после 3-4 недели ми се јавија. Ја верувам дека не и се пуштени парите, нели ребаланс, нова влада.
Ќе си почекам до Понеделник, и ќе си проверам убаво и во аврм и банка. Се надевам ќе биде за брзо . Ако знае некој од форумов кога пуштаат пари , нека каже во меѓувреме. Ќе ми смири нервоза.
Јас чекам , и не е фер . Уште кога ги однесов профактурите ми рекоа 10-15 дена исплата. 2 месеци плаќам кирии и придонеси на празно
Сакам наредна година да аплицирам за грантот со маж ми за ДОО. Јас имма 30 години, тој има 28. Со тоа јас не спаѓам во категоријата до 29 години. Бидејќи годинава видов дека одобрувале грантови за сите невработени до 58-60 години, сакав да прашам како оди тоа? Дали рангирањето на кандидатите се дели според посебна категорија(невработени до 29 години, невработеми од 30-58 год, луѓе со инвалидитет итн) или сите заедно се рангираат? Според кои критериуми прифаќаат/одбиваат кандидати? Фала однапред на одговорот