Програма за самовработување

Discussion in 'Барање работа' started by Natence88, Mar 27, 2013.

1. Nuny

Nuny Истакнат член

И јас така знам заклучно со 20ти

2. Nuny

Nuny Истакнат член

Сега останува да чекаме резултати... Ако има некој/а член/членка има инфо неделава да пиши јас неможам да чекам се нервирам таква дум природа... се сакам во моментот

Salon Hestia likes this.
  3. pross

pross Истакнат член

Леле, Nuny, минатата недела поминав во Агенцијата, беше ужас, огромни редици, влегуваа преку ред да не речам "со врски", некои чудни ликови влегуваа, излегуваа, се "договараа", "мешетареа" и што ти уште не ..Ви посакувам да успеете, но тоа што го видов беше човек да изгуби секаква мотивација.

Nuny likes this.
  4. Nuny

Nuny Истакнат член

И јас многу сакам добро сега ако сте од Скопје секогаш е така еве и Битола има гужви работа во еден ден неможе да се заврши...

5. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Nema da znaete odmah koj e dobitnik na grantot a koj ne . Tek ste pocnale vie , ke ima preliminarna rang lista pa posle sleduva obuka pa biznis planovi pa na kraj koga ke dobiete nasoki za otvoranje firma togas e veke definitivno . Ke moras da se strpis i da cekas ova e borba so nervite .

Nuny likes this.
  6. Nuny

Nuny Истакнат член

Одвај чекам се е планирано
    ... Рекоа дека задоцнето требало побрзо да се средат работите затоа се надевам јас..

7. Selfcontrol

Selfcontrol Истакнат член

Здраво ,
    знае ли некој дали грантот може да се користи и за основни средства како што се : компјутер, телефон, тротинет или ел.мотор(пр. за достава на артикли при online продажба)... или мора само за ОС што се дирекнтно поврзани со дејноста како машини или материјали за понатамошна продажба?
    Прочитав дека не можело да се користи за: наемнини,режиски трошоци,плати и сл.

Ви благодарам

8. Nuny

Nuny Истакнат член

Единствено со приложба на профактура а инаку се што ти е пишано во бизнис планот треба да го реализирам и да доставиш фактури за тоа што треба да го земиш... Неможи да земаш работи и да препродаваш... Која е логикатаа бела техника за дома да си купиш а ваму бизнис ќе отвораш? Тоа што си го смислил како бизнис идеја тоа ќе треба да наведиш... Ако работиш спротивно ем ќе те казнат ем ќе ги вратиш парите...

diskreten32 likes this.
  9. Nuny

Nuny Истакнат член

Да прашам зошто телефоните од АВРМ насекаде се исклучени? Вртев вчера ама ништо...

diskreten32 likes this.
  10. Nuny

Nuny Истакнат член

Некој член/ка да има инфо во врска кога би имале од прилика некое инфо... Јас веќе до детал испланирав крајно ќе се разочарам ако не ме прифатат од мало место сум и стварно сакам да ми прифататат идејата .... Единствена информација што ја имам е дека имало многу пријавени ама се надевам дека ќе успеам... Неможам да дочекам... Досега пр во 2024 што беше ранг листата на избрани идеи ме израдува резултатот што имаше многу избрани и ретко поради несоодветна документација неприфатени затоа си се надевам декс можеби ќе ме прифатат...

Salon Hestia likes this.
  11. Nuny

Nuny Истакнат член

Здраво некој информација било каква да не има...

12. Dust

Dust Game Over

Рано е..може и 2 месеци да поминат додека ве контактираат ..
    Не знам што очекуваш па си се напнала дека мора одма да изберат..

Јас кога аплицирав може и 3 месеци да поминаа после завршувањето на повикот додека ме известат за обуката ..после уште месец и кусур додека го направија бизнис планот па се понатаму..

Маж ми чекаше 2 месеци после повикот додека го известат дека е одбран..

Nuny, nice-girl and eliesaab like this.
  13. Nuny

Nuny Истакнат член

Не се напнав и не очекувам да се случи за два дена... Меѓутоа дека доцна излезе огласот затоа се надевам дека можеби ќе биде побрзо... И да .... секој се надева дека тоа што го замислил ќе го оствари јас не се напнувам за тоа само не сум трпелива бидејќи навистина имам толку идеи во глава и декс постојано дома размислувам за ова ...

14. Iva:)

Iva:) Популарен член

Баш разгледав наназад во темава и на 10 страна имаше за лани како било: огласот завршил на 8ми март, имало 2 предавања во април а од 1 јули почнале да ги известуваат луѓето што добиле грант. Така да рано е, иако доцнеле 3 месеци со огласот не верувам дека толку брзо може да се води целата постапка.

Nuny likes this.
  15. Nuny

Nuny Истакнат член

Благодарам... Во ред е знам дека неможи за две недели меѓутоа пак доколку како што рекоа повеќе тимови ќе работат ради тоа што имало многу пријавени мислам барем после 20јули да има некои првични информации.. Сега капак на се се одмори и затоа можеби се чека...

16. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се чека за да легнат средствата да може да ги користите. Тоа ќе му дојде некаде септември-октомври. Може и покасно. Имаат право да влечкаат до 15 декември.

Nuny likes this.
  17. Salon Hestia

Salon Hestia Активен член

во 2024 година конкурсот за грант за самовработување завршил на 8 март, а резултатите од првиот круг стигнале веќе во рок од 5–7 дена. Според некое истражување резултатите од првиот круг ги имале за една недела незнам колку е точно ова.Може се касни затоа што може има повеќе апликанти.

Nuny likes this.
  18. Salon Hestia

Salon Hestia Активен член

А целиот процес трае 3 месеци од прилика најверојатно. Од апликација до отварање на фирма со се обуки и тн. Ова е она што го сватив останува само да чекаме.

19. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Јас пред неколку години аплицирав во Април (баш почеток беше), а фирмата ми е отворена во Септември. Па сега вие видете колку сме чекале.
    А и од отварањето на фирмата, до легнувањето на средствата ќе поминат уште месец, месец ипол.

Мој совет, чекајте ама не се опседнувајте со ова, затоа што ќе трае. Нема врска кога пуштиле оглас, дали каснеле или не, процедура е. А и сигурна сум дека е празно во Завод сега, по одмори се повеќе од пола.

Добронамерно, ако успеете најдете и работа за тоа време, да не сте пријавени секако, подработувајте нешто месециве за да имате приходи, кога ќе отворите фирма, наредниот месец плата до 15ти треба да поминете.

Dust, Nuny and Salon Hestia like this.
  20. Nuny

Nuny Истакнат член

Salon Hestia likes this.