@d_net Сам не можеш, ама секако не плаќате вие за тоа, туку АВРМ плаќа на овластени лица за изработка на бизнис планот.
Во меѓувреме читам фаќам белешки.. Собирам рецепти, барам материјал што ми е потребно, закони, норми, на што треба да внимавам, правам содржини, читам мислења... Ради што неможам да седам долго два дена домашни обврски два дена го правам горенаведеното за доколку ме прифатат и ми одобрат ми бидат средени работите а не тогаш да барам и да се нервирам дали има или нема нешто или дали ќе можам или не ќе можам дс средам... Половина работи ми се средени.. Си прашав во фирми за профактури си имам листа што ќе ми послужи да средам...
а толку ли немаш некој свој почетен капитал кој што би ти послужил за да започнеш со идејата? Што работеше до сега, на која возраст си?
Не немам затоа внимателно планирам се да имам за да можам дс почнам па веднаш после да надополнувам од тоа што ќе немам...до сега во фабрика и две години на Бензиска... 33години имам до 26 учев поради наследна пензија од починат татко....