Рекла - казала. Јас еве сум без "в" од врски, ми стигнал мејл вчера дека ми е одобрена идејата и да си одберам соработник за изработка на бизнис план, но во сета гужва не сум го видела. Денес и ми се јавија лично за потврда, но се извинив, бидејќи се вработив во меѓувреме, и ме прашаа дали сигурно се откажувам, оти на мое место ќе викнат некој од резервите кои ги имале на чекање. Им реков слободно, нема проблем.
Тоа е лага.... Поточно рекла -кажала... Неубаво да се ослонувате на тоа.. Ве информирале декс сте во резерва која е причината да слушате вакви работи.. Јас еве влегов никој не ми ни спомена плаќање.. Ова испаѓа како Мито небаре од џеб некој ги дава.. Ваквите средства се наменети со замисла да секој има кјар од нештото а воедно самиот апликант да успее и тука игра улога меѓусебната соработка јас тебе промет за материјал ти мене материјал за сам да заработам.. Не ја гледам логиката ПОТПЛАТИ ЗА ДА ДОБИЕШ....
Ќе оделе по процентуална застапеност во сите реони,зависи колку лица имаат аплицирано.Јас денес бев во близина и прашав ми кажаа дека сум избрана ,од септември треба да бирам соработник.
Значи вака... Имало доста пријавени меѓутоа и многу малку селектирани.... Многу од нив можеби ќе се вработат во тек на процесот, дел од нив нема да продолжат, дел од нив можеби не сакаат да се замараат бидејќи процесот е долг... Така да кој сака кој е упорен ќе успее ( без оној македонски менталитет размислување да се заеби нешто) се додека гледаме да се заебиме меѓусебе нема да не бива...
2024 процесот почнува февруар/март, има многу малку пријавени и не се потрошени ни пола од планираните пари. 2025 пријавени повеке од дупло во однос на планираните пари. Требе да бидеме реални, дека тој број што ќе се “откажат” или уште полошо дека ќе се вработат ќе биде многу блиску до 0.
Некои работи многу се брзаат, а други идат бавно,да видиме како ќе бидне. Знае ли некој дали фирмата ќе треба да се регистрира оваа година или наредната?
Не гледам зошто би било наредна година, секако оваа. За да пуштат пари треба претходно да ви биде отворена фирмата.
Да оваа ќе треба ама прво бизнис планот да се среди треба после останатото од кога ќе се одобри бизнис планот..
Мислиш за лице за изработка на бизнис планот... Јас си велам никој не плаќа бадијала ако не ти дава шанса да успееш.. Јас веќе на големо се спремам..
Seuste mi nema stasano meil za izbor na lice za biznis planot, samo mi se javija deka mi e odobrena idejata i da cekam meil.Inaku da se nadevame deka ke uspeeme procesot e dolg.
Знае ли некој што се случува доколку се откажеш во оваа фаза, дали следува забрана да се пријавуваш во АВРМ ?