Не е важно кога си се пријавила се додека е во рок.. Ако консултантот не ти го спремил добро бизнис планот, голема е шансата да те одбијат Ама се додека не се јават од АВРМ да кажат дека не ти е прифатен, не се откажувај.. А таа инова не е ли на место на ФИТР? Што има поврзаност со АВРМ?
Инова е Агенција за иновации не знам која и е улогата во сето ова но еве има некоја улога.. Јас културно ја прашав само дали можеби има некое инфо за тие што аплицирале уште во јуни месец.. И таа ми рече за две мин ќе ви се прејавам да провери колегата во системот и се прејави и тоа ми го рече .. Не знам ама знам дека пукнав од нерва ... Незнам ама знам дека не е фер... И утре ќе и пишам на консултатката... А добра оцена и дадов како на слепец...
Jas mislam deka taa agencija nema nikakva vrska so avrm bidejci tie se samo za da izbereme sovetnici po sto Gmail mi pisuvase od inova za da izberam sovetnik e sega dali e taka ne znam
Можеби немаат директна ама еве имаат увид во бизнис плановите па според тоа значи имаат некаква поврзаност...
Нерви.. Не заспав цела ноќ И пишав на консултатката да видам што ќе кажи може сеуште имам надеж.. Барем така си велам немам кажано на мажот ми ништо.... Тој ќе кажи на домашните и ќе ме заебаваат и одма муабетот "ти кажавме дека не нема да биде"...
Да се надеваме .. Советничката ми вели ништо не се знае годинава многу биле ама не верува дека можело да ми кажат поединечно само мене..и не знам сега нерви ме јадат
Ne se nerviraj ne gubi nades se dodeka ne gi objavat rezultatite od rang listata nisto ne se znae za nikoj
Не можеш ништо да направиш вака ѕвонејќи, пишувајќи. Чекај си резултати, што биде тоа е. Нервоза сега најмалку ти треба.
Edna zenicka pogore spomna deka kaj niv pocnale da se javuvaat, pa moze ke zapocnat i kaj nas naskoro.
Сега прашав и одма да пишам 6 фаза предадени се плановите до 5 октомври ке заврши постапката после околу 10 окт. 2 дена обука и до избори крајна информација ке бидеме известени тоа важи за сите групи Така да никој да не губи надеж и да не слуша дезинформации затоа што никој не знае точно ништо уште ништо не се знае
Одвај чекаме да кажат инфо за бизнис плановите, но како ке завршат сите групи до 05 или 10ти за сите групи кога нели последната група е од 03.10 мислам + 14 дена за да го предадат бизнис планот. Или последните ќе ги убрзаат некако.
Neznam ja prasav I taka mi odgovorija do 05.10 gotovo ke e so planovite posle 2-3 dena ke ima obuka od 2dena taka da do pred izbori ke se znae se a koga I kako ke se otvaraat firmite neznam uste ne mi ni dadoa odgovor
Дај боже, да биде така нека кажат до пред избори дали сме поминале, па за понатаму полесно вајда ќе биде.
Od pocetokot na cela procedura pa do sega e golem vremenski period pa duri do izbori mnogu cekanje gubenje zivci samo