Ja kako sto citav ako nesto trgne naopaku so Tp odgovaras so celiot sopstven imot a so dooel samo so toa sto go imas na firmata razlika bila firmarina 2000Tp a 6000 dooel
Ne se nerviraj Nany ke te prifatat nisto ne se znae.Uste malku ostana.belki ke znaeme ako ne ovaa drugata nedela.
На кои обуки? Знам дека овие што се објавени се за сосема друго а ние сме веќе во процес не знам прашајте
Ne se znae dali ke ima standardni obuki, a ova bilo nekoja pilot programa i mozelo koj saka da se prijavi
1 недела даваат рок за отварање на фирма. Може да ги продаде само ако може да издаде фактура за истите и дејност да и е продажба на кукли за бутик. Инаку нема да ви ги прифатат. За парите ги пуштаа во секој град различно. Кај мене ги пуштија после 50дена откако отворив фирма. Морав и од свој џеб да давам за првата плата. За Т.П. фирмарината е 2.000, за ДООЕЛ 6.000. За Т.П. не треба да се упише непаричен влог, за ДООЕЛ треба и тоа е трошок од 6.000ден.
A dali se sekavas posle kolku vreme vi kazaa deka ste odbrana, kolku vreme pomina od poslednata grupa sto gi podale biznis planovite.
Во јули отворив фирма, мислам дека во јуни ни кажаа дека сме одбрани. Обуките беа во април, 2 дена. Тогаш не знаев дека сите што бевме на обуката сме одбрани. Додека отваравме фирми, ја прашав жената од АВРМ што го водеше процесот, дали сите што бевме на обуките и дадоа грант, она ми кажа дека да. Оваа година има измени во овој процес.