Vo stopanska banka napraviv I go odnesov vo zavod eden primerok a posle od kako ke ima isplata izvod se zema od banka deka e plateno I se nosi bo zavod
Zdravo dali imate info za nas vo rezerva dali ce ne povikaat ili odbieni sme ? Zatoa sto nekoj veli deka ako se otkaze nekoj tie od rezerva ce gi povikale ama vo struga ima poveke vo rezerva nego odobreni .
I jas vcera zavrsiv vo bankata, sega cekam isplata. Ako bide do 15 dekemvri kako sto ovde vikate e mnogu kasno, mene veke pocnaa da mi se javuvaat od prodavnicite deka ke mi ja prodadat robata ako ne se izvrsi isplata za skoro.
Zdravo dali znae nekoj nie shto sme vo rezerva dali imame nekakva shansa da dobieme grand ? Ili taka ke si ostaneme kako rezerva i tolku? Ve molam za info ☹️
Nema jas uste cekam od nlb banka da mi de javat za traen nalog i profaturite trebalo da gi odnasam vo avrm pa se uste mi se nemaat javeno od banka uste nemam zavrseno za isplata
Mene mi rekoa koga ke imalo isplata samo vo banka potpisuvame, za kade da gi pustat parite a pred vreme ne im bile potrebni profakturite.posle kolku vreme od koga ke se podadat profakturite vo avrm ke pustat isplata ima li nekoj ideja.
Здраво завршувам и јас за платежна сметк апа да чекме исплт. Имм прашање ме одбијаа за шпаушал јас сум знаетчија е сега мора фискална .Прашањето ми е кажете лоши добри страби за фискалната јас сиум уплашена мислм мн трошок е
Ne bi trebalo da e nesto strasno, mislam deka se plaka na godisno nivo bazdarina od 4-5000den neznam kolku e, i do odredena suma na profit si oslobodena od toa da bides danocen obrznik. Mislam okolu dva milioni bese neznam.Smetkovoditelot mislam ja prijavuva vo UJP.
@evinaevina8 продавниците кои работат со Програмата за самовработување знаат дека таа е процедурата. Не си прави дополнителен стрес и за нив. Ако се е е одобрено, секако ќе им бидат пратени сретствата. Со лесно и многу успех
Како тоа продавниците работат со Програмата за самовработување , зависи од кај ќе купиш немаат сите такви случаеви. На секое јавување морам да им објаснувам за што се работи, а и покрај тоа што ќе им кажам ми велат дека не можат да чекаат.