Луѓе, најдобро за се да си прашате кај Драгана или Боби. Ептен да не направите грешки. Треба профактурите да ви ги одобрат они во аврм, па одите во банка. Во банка ви отвараат наменска и по секоја фактура ви даваат договор за траен налог. Откако ќе легнат парите на наменската, одите да ги подигнете материјалите, опремата или што и да е, и ви даваат фактури. Не правете на своја рака. Оваа година се било поинаку. Ви советувам нив прашувајте ги за секој чекор. Дека мене денес договорите за траен налог во банка ми ги дадоа за половина час, морав и профактури да им однесам и договорот кој ми го даде Драгана.
Зашто те одбија за паушал? Како може да те одбијат за паушал? Поголем трошок секако. Баждарење на фискална, сервисирање, данок на заработка ќе плаќаш. Едит: исплата ќе имате од понеделник да знаете.
Normalno treba da se konsultirame so nasite sovetnici od avrm i kako ke ni kazat taka da postapuvame.Edno sekoja banka si ima svoj nacin na rabota, a drugo sme netrpelivi sto pobrzo da bide isplatata za pobrzo da zapocneme so rabota.
Jas sum vo stopanska banka odnesov profaturi vo zavod gi pregledaa I me pratija vo banka za traen nalog otidov vo banka ja vnesoa sekoja profakura I mi napravija traen nalog I mi vratija nalog eden za mene eden odnesov vo zavod I mi kazaa sega da cekam isplata najdocna do 12 ke bide isplata a ne znaat tocno koj den taka mi kazaa
Zdravo, dali profakturire treba da bidat so ddv ili se oslobodeni od ddv takvo nesto mi kazaa kaj smetkovoditelot? Imate li nekoe info?
Mojte se bez ddv samo sto na samata profaktura treba da pisuva dali firmata e danocen obvrznik ili ne
Jas denes gi odnesev profakturite i dogovorot od banka za so profaturite sea da cekam isplata vo avrm mi rekoa deka okolu 20 dekemvri ce imalo isplata
Чудно. Јас во фирмата кога работам се B2B и секако преку 10 години работиме со овие кредити. Кога наплатата е преку државата, го прифаќаш тоа како нормално и се прилагодуваш. Вие најмногу на свет сакате побрзо да биде, да има исплата и да работите. Ама околностите се тие... мора да се чека... ајде блиско сте успех
Mene mi kazaa porano, i clenkata pogore spomna za poranko da bide ama ja gubam nadez nekako. Zatoa sto seuste nisto nema