Zdravo na site dali znaete za nas vo rezerva sto sme do koga da cekame i dali ima nadez ili da se otkazeme od cekanje
Како дознавате кога ви се префрлени средствата? Треба постојано да проверувам во банка или некој ми јавува?
Zdravo nekoj/a student/ka sto ima zapocnato svoj biznis ako saka da mi pise vo privatna poraka da mi go objasni procesot kako ide so grant i so aplikacii, dokumentacii i slicno…
Во врска со носењето на фактури и испратници за да се затвори грантот, дали се важи ако се однесе само фактура или само испратница, или мора и двете?
Здраво Дали има некој инфо кога ќе испадне огласот оваа година за грант? И дали сте имале случај да имате веќе фирма, да ја затворите и да поднесете за грант?
Здраво група, Јас сум невработена и имам желба и идеа да започнам нешто свое, но немам инфо што треба да правам, знам дека треба да се пријавам во завод за вработување како невработена но што потоа, има ли јавен повик за грантови оваа година, на сите ли што аплицираат им доделуваат, можам ли сама да си изработам бизнис план, дали секогаш износот е 7000 е? И од прилика за колку време ги добиваш средствата? Поточно можам ли јас да започнам со опремување а после тоа да ми ги доделат средствата или треба да чекам, ако има некоја фина феминка да сподели чекор по чекор што треба да се прави за да се добие грантот и колку време е потребно , фала
@Delnata проверувај редовно на страната на АВРСМ кога ќе има повик и аплицирај. Треба да се пријавуваш како невработена секој месец се до крајот. Лани мислам дека аплицирањето беше во мај, а доделувањето на средствата стаса дури во декември. Ако те изберат, за бизнис планот одбираш советник од оние кои ќе ти бидат доделени. Се оди и на обуки ама кај нас лани беше откако ни беа доделени средствата. Потоа собираш профактури, па фактури, па склучуваш договор во Агенцијата и ако ти ги одобрат за некој месец два ќе ти бидат доделени средствата и ќе можеш да опремуваш.