Дали на про-фактурите треба да стои печат и потпис од фирмите, затоа што мене ми ги испраќаат по електронски пат. Во АВРМ службеничката не знаеше со сигурност да каже. Затоа што ако треба печат и потпис тоа е одење од фирма до фирма на врата
Можат да ти ги пратат по карго. И онлајн може со печат. Може да ги испринтаат, па да ги скенираат и да ти ги пратат на меил.
На некого дали веќе му исплатиле средства откако однел про-фактури или сите чекаме. Некој од претходниве години да не знае кога ги исплаќаат средствата?
Здраво, сакам да отворам дуќан од месец ноември бидејќи до тогаш сум на трудничко. Дали некој ќе може да ми објасни како оди кредитирањето, каде се аплицира, кои документи се потребни и дали ако аплицирам сега би можело сето тоа да ми биде одобрено до ноември или има одреден временски период кога се вршат апликациите?
Jas ja regisrirav firmata uste pred 10 dena no poradi smrten slucaj ne otidov vo zavod da prijavat dali ima nekoj sto seuste ne otisol vo zavod poso imavme 10 dena rok.I dali moze vo edno da se otide i za toa i za pro fakturite da se odnesatc ili mora na dva pati vi blagodaram.
Dali od nekoj sto imaat odneseno pro fakturi znae dali koa ke se registrira firmata treba da se otide vo zavod ili vo edno moze da se odnesat pro fakturite ? Fala odnapred
Треба да те викнат за да потпишеш договор. Тогаш и ќе те пријават како вработена и би требало да може тогаш да ги однесеш ако веќе ги имаш.
И мене ме интересира дали има или кога ќе има апликации за самовработување, и дали опремата што се набавува мора да биде нова или може и стара опрема преку фирма?
Повторно кога ќе има не знам, најверојатно следната година. А за опремата, не е битно дали е стара или нова, битно е да е преку фирма и да ти издадат про-фактура за истата.
Зошто вратени? Од каде? Јас моите кога ги носев одма ги прегледаа и си останаа таму со мој печат и потпис. Тебе ако ти притребаат може да ти дадат копии. Инаку и оригинал фактурите ќе стојат кај нив во завод. Денес ми се јавија дека парите се пуштени, па средив и плаќање во банка. Сега треба да си ја земам робата и да ги однесам фактурите и испратниците оригинал, со извод од банката дека е извршено плаќање.
poso imase nekoi preprafki okolu fakturite rece da gi pregleda i ke mi se javi. kako so slusnav treba fakturite da ni se javat da gi zememe i istite da se odnesat u banka da se otvori nalog odnosno namenska smetka