Фала на мислењето. Сакам да прашам ако некој скоро бил по златарите шетал па знае да ми одговори, дали можам да најдам тенко ланче ми треба до 4000 денари или 4000 и нешто?
Ќе отидеш во турска чаршија и ќе кажеш дека имаш 4000 денари и ќе ти покажат што има за тие пари (според грамажа). Вака тешко е да се каже.
@referentka Рефи ма Не така, нека рече бара нешто до 3500, евентуално до 4000, оти ако каже дека има толку и толку, ќе има гратис останала без паричник, па нема да има "Купио ми ланчич"
Ме интересира дали знае некој дали откупуваат во златарите од оние приврезоците што се златни на ланче што се носат? Имам еден со буквата Е не ми треба ама не знам дали ги откупуваат и на пола цена ги ценат?
Има некои што откупуваат, а за плаќање зависи колку грама е. Мислам дека еден грам беше околу 900 ама не сум сигурна, може и различно ги ценат зависи од златара до златара.
Да прашам, дали во секоја златара може да продадам злато? И за прстен што е постар, а златен, но огрден и за обетка, која е полна одприлика колку би зела?
Имаме дома некои златни обетки и ланчиња кои никој не ги носи, така си стојат. Некои од нив ги имаме продадено а изгледа уште ќе продаваме. Барем пари ќе земиме, ќе си купиме нешто.
Дали знае некој да ми каже имам една белегзија што не ја носам сакам да ја заменам, дали ако ја земанам ќе ми ја ценат на пола цена или како?
Дали познавате убаво снабдени златари во Скопје ? Може линк да ми пуштите од нив доколку имате на фб ? Поздрав
Ме интересира доколку некој се разбира, добив поклон прстен мислам дека е бело злато.. Не знам како да го проценам одприлика колку е и што е, а сакам да му вратам на личноста во иста количина па затоа ме интересира ако има некој да каже
Прашај во златара однеси го прстенот ќе го измерат и ќе ти каже цена по колку ги продаваат,зависи која цена на берза е златото
Пред неколку дена продадов мој златен прстен,но при продаја ми зетоа податоци од личната карта. Па сега ме интересира дали доколку некој друг што му украле злато кога ле пријави во полиција и полиција ке проверува по златари па бидејќи јас имам продадено и имам оставено податоци ке бидам осумничен ?
Zdravo na site.. gi zamoluvam adminite da ne mi go brisat tekstot bidejki sum od telefon kade sto nemam mak.tastatura a imam golem problem i ne sum vo moznost od kompjuter da pisam.. drugarka mi mi dade nejzin prsten na bulgari za privremeno da go ponosam, no mene od snosti mi se izduva prstot i nikako prstenot ne saka da izleze..staviv sjaj sapun nikako ne saka.. sto da pravam za da go izvadam.. pozz