Некој да има информација за продавање сребро? Знам дека има откуп на многу места ама ваши искуства колку сте задоволни ако сте продавале?
Сакам да порачам еден привезок 0.9 грама 14каратно злато, преку интернет, дали е прескапо 78 евра за привезокот да платам? или се рачуна и изработката?
Да ама сигурно и доставата ќе кошта некои дополнителни 10 евра ќе фати 90 евра за 0.9 грама ако е од грам 45 евра ова е дупло е сега тој привезок ми се допаѓа и го нема во турска чаршија баш тој.
Дали на продажба на злато у златара би ми намалиле на цена за 50% дека е половно? Имам 14 каратни обетки, се мислам да ги продадам.
Цената е една кога се купува злато, друга кога се продава. Помала и тоа значително помала. Кога го купувате, плаќате изработка, кирии, сите трошоци влегуваат во таа цифра. А пак, кога продавате, златарата ви го цени само златото. Зависи од карат, само за пример, 18 каратно злато е дупло поскапо од 9 каратно. Имајте во предвид кога продавате, се цени само златото, цирконите се вадат затоа што немаат никаква вредност. Освен ако не се дијаманти.
Мене ме интересира колку намалуваат на цена ако правиш замена на злато. Оставив златен прстен и обетки од баба ми за ланче како синџирче и приврзок. Ми ги процени како 8000 ден. Ама сега кога разгледувам на интернет гледам слични со моето,доста поевтино ги продаваат...некои 2000-3000 поевтино од ова што јас го земав...зарем може толку да ќари на мене,стара позната златара по квалитет и услуга.
Дали можам да го измерам златово дома на кујнска вага,или имаат специјални таму. Чудно ми е што ланчево го ставам на вага и не се помрдна од 0. Дигитална ми е вагава. Зарем не е ни еден грам , 7000 ден е.
Јас си го мерев, ми покажуваше неколку грама, ама имаат и таму они вага. Секако задолжително го мерат, и нека ти покажат колку грама е. Ако си го купила 7000, рачунај многу поевтино ќе ти го откупат за жал. Ако не ти е итно нешто чувај си го, или евентуално ако не ти се допаѓа замени го за нешто поубаво, така повеќе ти се исплати ако менуваш за друг производ нивен.
Последно 20 евра ми рекоа, затоа прашувам не го дадов, а станува збор за нешто од што сакам да се ослободам, не сакам ни замена ни ништо да ме потсеќа на тоа злато
Momentalno zlatoto e na najvisoko nivo ,pomalku od 32 evra od gram ne prodavaj ako e 14 karatno ili 585 ,za 18 karatno ispod 53 evra nikako,zlatoto konstantno raste taka da ne e na odmet uste malku da pocekas.