Zdravo...mozebi razgovorov ne e za ovaa tema ne znaev kade da pisam ili da prasam,me interesira dali nekoj e zapoznaen so luge koi sto se zanimvaat so otkopuvanje na staro zlato
Дали некоја од вас знае каде вршат поправка на златен накит, имено имам доста скапа златна алка и таму кај што ја купив не ми дадоа гаранција, ниту се понудија да ја преправаат, башка типот сакаше да дозаработи на мене нудејќи ми нова иста таква , со доплата од 50 е.
Bi trebalo vo carsija, zemi prosetaj na zlatarka ulica prasaj sigurno ke najdes poveke od 10 dukani sto pravat.
Кога ќе ве видат дека продавате злато, цената ќе ви биде преполовена. Златарите знаат дека ви требат пари очајно па нудат ниски цени бидејки сте фатени во небрано. Злато си е злато.
Во јануари купив златен прстен, ама ми беше голем и го оставив да ми го скратат. Кога го земав повторно ми беше голем и ми кажаа дека е нивна грешка и дека бесплатно ќе ми го скратат овој пат. И тогаш не ми беше таман и го имам носено само 3-4 пати од тогаш на по неколку часа. Кога го ставив пред некој ден забележав дека пукнал. Може некој совет? Дали да отидам во истата златара да го заменам со друг прстен или да отидам во друга ?
На твое место би отишла повторно во истата златара, не е фер ем грешка во стеснување, ем сега пак пукнат, рекламирај го нека ти дадат друг, ако одиш во друга златара и го замениш многу помалце ќе ти го вреднуваат
Дечки да препорачате некоја златара што изработува ланчиња од бело злато? Имам некое злато вишак па сакам или да го продадам или сменам за ланче по мој ќеф. Тоа што ми е по дома само си седи со години и не се носи. Вака бар да му најдам некоја намена.
Денес бев во ГТЦ и во Адор голд за едно ланче ми кажаа цена 40.000 денари... ми рекоа дека е 10грама но мене не ми изгледа баш така .. како да дознаам дали може да ме украдат во грамажа и дали е непристојно ако земам моја вага?
Здраво Да не знаете колку е цена на злато по грам сега и каде во Скопје би било најисплатливо да го продадам. Благодарам