Бидејќи не им е доволно развиен рбетот и вратот. Затоа се препорачува пред 5 месеци да се носи во слинг марама а после тоа во кенгур.
Има кенгури кои се одобрени од 0 месеци од светското здружение на ортопеди за дисплазија на колк. Може да се носат, ама не се за бебето да седи со часови нон-стоп во кенгур. Баш истите советуваат дека носењето во раце/тело со тело со родителите подолг период во денот може да влијае негативно врз правилниот развој на колковите. Мене ортопед др. Талески на 2 месеци точно кога бевме на преглед ми кажа дека можам слободно кенгур да користам.
Во секој случај најдобро е детето да се развива на земја а не во раце. Околу кенгурот има поделени мислења затоа кажав најдобро е да се користи барем кога ќе потпорасне малку. Секој родител знае најдобро за своето бебе.
Понудете ми гнездо, ама навлаката да се вади за перење. Го пуштив целото в машина, се собра целото на средина и е тотално неупотребливо Дури отпосле ми текна дека со првото го чистев со чистач на пареа, не го перев
Немам да ти понудам ама ако сакаш пиши ми макар и во пп да знам ако земам и јас од исто место да не го пуштам в машина, оти сигурно би го пуштила .
Ова ми беше подарок за мекици од пред 3 години. Не знам од каде е. Тогаш ми текна да не го пуштам да го исчистам со пареа, а сега некако не размислив баш
Здраво, подарувам перница за трудници, користена, но зачувана. Доколку некоја идна мајка има потреба нека ми пише.
Продавам скроз нови неупотребувани седишта за во кола розева и црна боја купени во Германија цена 3000 ден едно
Се подаруваат: - Прегна макс (ист состав како ферона) - со рок до 07/2025 - искористени 2 таблети од пакетчето - Прегнакер со рок до 09/2025 - искористени 2+2 таблети. Подигнување Скопје-Аеродром
Јас го продавам мојот. Ваков имам, не ми го прифати бебе за жал. Не е користен повеќе од 5 пати. https://oxymammy.mk/product/ergobaby-omni-360-cool-air-mesh-oxford-blue/